| | | |

Предозиране: Бонев: Нагли саботьори! Няма да отидем да целунем ръката на Бойко Борисов, ще ходим на избори

Не сме свидетели на един нормален политически процес, а на едно изнасилване на институцията Столичен общински съвет и активен саботаж на работата на Столичната община.

Това каза Борис Бонев, който е общински съветник от “Продължаваме промяната – Демократична България” и “Спаси София” (ПП-ДБ и СС) по БНТ.

“До този момент нашата група ПП-ДБ (“Спаси София”) два пъти издигнаха моята кандидатура за председател на СОС.

На третото заседание на Общинския съвет не издигнахме кандидат, за да дадем възможност на останалите 38 общински съветници те да си изберат председател. На четвъртото заседание стана ясно, че отново няма съгласие за председател и го отложихме.

Вчера на петото заседание в името на компромиса предложихме най-възрастния общински съветник Грети Стефанова за временен председател до приемането на бюджета. На всичко това имаше нагли изказвания на мои колеги, които казваха – вие нищо не предлагате“, коментира Бонев.

По думите му всичко, което интересува опонентите им, са партийните игрички и “това да ни саботират”.

Според него, случващото се в Столичния общински съвет е активен саботаж на хора, които са забравили клетвата, която са дали да търсят интереса на София:

“В момента единственото нещо, което ги интересува са партийните игрички и желанието да бъдем саботирани на всяка цена. Също така желанието на ГЕРБ да се покаже, че само те могат да управляват. Това е наративът, който се опитват да наложат.”

Очаквам да има намеса на лидерите, но няма да отидем да целунем ръката на Бойко Борисов, коментира Бонев.

Според него няма раздор и разминаване в самата визия на “Спаси София.

Не ме притесняват предсрочни избори, коментира още той.

“Паметника на Съветската армия отдавна трябваше да бъде преместен в музея”, каза Бонев по повод премахването му.

“Ние работим със същите фирми, с които ГЕРБ работеше през годините. Нямахме време за нова обществена поръчка. Бяхме поставени в такъв сценарии”, коментира той по повод коледната украса.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка:Архив

Similar Posts