| | | |

Терзиев да целува ръка: Бившият шеф на СОС го вади от задънената улица с готови решения

Бившият шеф на общинския съвет на София Георги Георгиев даде безплатни съвети на кмета на София Васил Терзиев.

Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Интересите на града са над всичко. Затова с грижа за София като общински съветник давам поредния добронамерен съвет на кмета Терзиев за това как да реши проблема с разплащането на проектите за ВиК инфраструктура.

Ясно е, че по сметките на общината има пари, но за да се пренасочат трябва решение на общинския съвет. Който съвет не работи заради ината на ПП-ДБ-СС, които нямат и не могат да намерят мнозинство.

Затова ето две алтернативни решения, които сме прилагали десетки пъти:

Със заповед на кмета за корекции в бюджета да се прехвърлят средства и след това с решение на общинския съвет да бъде одобрена тази корекция. Така кметът ще може да плати до Нова година и ние ще одобрим корекциите след като съветът започне работа.

Това е законосъобразното решение и сме го правили много пъти за различни проекти.

Другият вариант е държавата да осигури оборотно финансиране по специалния ред за европейски проекти, изпълнявани от общините – както неведнъж е правено.

Министерството на финансите и управляващия орган на съответната програма имат ключова роля и всички правомощия това да стане за няколко дни.

Това са две напълно постижими и възможни решения при неработещ заради ината на спечелилите изборите ПП-ДБ-СС.

И още един съвет – пак непоискан, но нали работя съветник – не използвайте големите инфраструктурни проекти за политическо изнудване.

София се нуждае от заявено политическо лидерство, с блъфове няма да стане.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts