| | |

ГЕРБ: Бонев ще си остане безработен, обикаля като цветарка да търси червените колеги за подкрепа

Не гледахме филма „Апокалипсис сега“ в София, благодарение на ГЕРБ на национално ниво.

Това заяви на брифинг бившият шеф на СОС и настоящ общински съветник Георги Георгиев.

„Видяхте, че правителството реши два много важни проблеми на София – на първо място за недостигащите пари за разплащания за ВиК проектите и задълженията за охрана на метрото“, каза той.

„Тезата на Терзиев и Бонев, че ако СОС няма председател, това ще спъне нещата в София, се оказа блъф.

На второ място голямата победа е на депутатите, на които искаме да благодарим, които вчера в бюджета включиха над 100 млн. лева за проекти, по които сме работи през последната година. Единственото ,което остава да бъде решено, е лидерският проблем в СОС“, добави Георгиев.

„Светът не свърши с това, че не избрахме техен председател и конкретно човек, на когото търсим работа. Градът може да бъде управляван така, както се полага, – с разум, почтеност и отговорно отношение.

„Трябва да се признаят заслугите както на ПП, така и на ГЕРБ, така и на г-жа Мария Габриел“, подчерта той.

„Това, което работи общината, ще бъде финансирано допълнително от държавата“, призна Георгиев и добави, че според него софиянци заслужават подкрепа.

Ясно видима е политическата немощ на най-голямата група в Столичния общински съвет да излъчи мнозинство и да избере председател. Това каза Антон Хекимян от ГЕРБ.

Тази немощ прерасна в спекулациите, с които се опитваха да ни убедят, че трябва дори временен председател на СОС. Да се търсят временни решения за столицата, е меко казано подигравателно. Спекулата с парите за канализацията, изтече точно там“, подчерта Хекимян.

„Тази спекула с парите за канализацията изтече именно в канализацията. Вижда се, че с решенията, които групата на ГЕРБ-СДС дава на Васил Терзиев, е възможно финансовият министър да отдели тези пари. За част от проектите има намерени изпълнители и работата може да започне.

Бонев продължава да чертае разделителни линии в ПП-ДБ-СС в СОС.

Ако Терзиев вземе този проблем в свои ръце, тези два центъра на властта – Терзиев и Бонев, ще станат още по-осезаеми и накрая един от тях ще стане излишен”, смята още той.

По думите му Борис Бонев протяга ръка към БСП, защото вече нямало какво да защитават и е редно да се включат в управлението на София.

„Но дали е питал хората от неговата група, или ПП и ДБ, или кметът е съгласен – ние не знаем.”

„Видя се политическата немощ на мнозинството в СОС да избере председател. Това прерасна към спекулации, с които се опитваха да ни убедят, че спешно трябва да изберем временен председател на СОС. Да се търсят временни решения е меко казано подигравателно”, заяви Антон Хекимян.

„Ще участваме в преговори, организирани от Вили Лилков и Карлос Контрера за разрешаване на проблемите в СОС на 28 декември. Оставаме обаче твърда опозиция. От тях очакваме да чуем каква е идеята им за разрешаване на проблемите в СОС”, обяви той.

„Бонев не само подаде ръка на БСП, той полегна на тях. Каза им да си починат по празниците и да помислят искат ли да продължават да са опозиция или имат капацитета да управляват. Има няколко заявки за червена сватба”, смята Георгиев.

„Искаме да знаем кой кара влака и накъде го кара, с кого разговаряме.

Бонев се възмущава, че бил премахнат ПСА. Ако Терзиев получава подкрепа от ГЕРБ, очевидно е подкрепа за цяла София. Бонев обикаля като цветарка да търси червените колеги за подкрепа”, допълни още той.

„Ние работим за София и продължаваме да го правим чрез съветите, които даваме на кмета Терзиев и чрез подкрепата ,която получава София в лицето на депутатите в НС, в лицето на Мария Габриел като част от правителството „Денков-Габриел”.

Нещо, което не се случваше, когато правителството на промяната спираше парите за транспорта в София и за канализацията. ГЕРБ са гарант за справедливото разпределение на парите в София”, подчерта Хекимян.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts