| | | | |

Порицаната путинофилка за руска пропаганда проф. Дарина Григорова: Победа будет за нами

“Но, за да не е само лирика, победа будет за нами, “не бойте се, приятели!”

Това пише във Фейсбук профила си проф. Дарина Григорова, историк от СУ “Св. Климент Охридски”.

Софийският университет се разграничи от преподавателката заради руска пропаганда в нейно интервю.

“Не мога лично да благодаря на всеки от Вас, приятели! Благодаря Ви за сърцатата Ви съпричастност към скъпоценната свобода на словото за всеки глас/позиция, независимо дали е близък до Вашия или не.

Благодаря Ви за отзвука – хор от камбанки, приятелски гласове – маркировки за извеждане от мъглата.

Но, за да не е само лирика, победа будет за нами, “не бойте се, приятели!”.

Ваша Дарина”, пише Григорова в социалната мрежа.

Академичният съвет на университета се разгневи заради интервю на Григорова пред “Поглед Инфо”.

В него историкът каза, че след денацификацията на Украйна, която според нея е въпрос на време, ще последва денацификация и на България.

“Считаме, че материали с подобно съдържание нагнетяват допълнително съществуващото в страната обществено напрежение и обслужват интересите на пропагандата, свързана с войната в Украйна.

Изразената в интервюто позиция от Дарина Григорова е нейно лично мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет като средище на хуманността, разума и академизма.

Намираме за недопустимо подобно поведение от страна на университетски преподавател, още повече, че в интервюто се пропагандират открито и политически идеи, които пряко влияят върху актуалния обществен живот в България и уронват авторитета и престижа на най-старото висше училище в страната”, се казваше в съобщението на Академичния съвет на СУ.

На 16 декември пък Програмният съвет на БНР спря интервю на журналиста Петър Волгин с руския посланик Елеонора Митрофанова с мотива, че се нарушават журналистическите стандарти.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts