| | | |

Очаквано: Москва обвини западните страни за протестите в Сърбия

Русия вижда опити на външни сили да провокират безредици в Белград.

Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирайки протестите в сръбската столица с искане за преразглеждане на резултатите от изборите на 17 декември, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

“Не се съмняваме, че ръководството на републиката ще гарантира законността в страната”, подчерта Песков.

Той посочи, че събитията в Сърбия са нейни вътрешни работи и Руската федерация не се меси в подобни ситуации, съобщава ТАСС.

„Всичко, което се случва – това са изключително вътрешни работи на Сърбия. Сърбия има законно, легитимно ръководство, което по наше убеждение е способно да предприеме всички необходими мерки“, каза Песков.

В отговор на въпрос за възможна помощ на Русия във връзка с безредиците в Сърбия, говорителят на Кремъл каза:

„Ние никога не се месим и нямаме намерение да се месим във вътрешни работи, особено във вътрешните работи на нашия съюзник и партньор Сърбия“.

По-рано днес говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова обвини Запада в опит да дестабилизира ситуацията в Сърбия,

а посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харценко, който разговоря около час със сръбския президент Александър Вучич, каза, че протестите в Сърбия „определено се осъществяват с подстрекателството и подкрепата на западни държави“, съобщава ТАСС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts