| | |

Ще се връщат ли депутатите в старата си сграда? Разходите на Партийния дом са…

Ще се върнат ли депутатите от бившия Партиен дом в старата си сграда на площад „Народно събрание“? Издръжката на новата е многократно по-скъпа, а темата продължава да разделя партиите в парламента.

За режийни през октомври и ноември в Партийния дом са изхарчени 175 383 лева – за ток, вода и отопление.

За същия период в старата сграда са дадени само 34 878 лева – близо 140 хиляди лева по-малко.

По същото време миналата година разходите за Партийния дом възлизат на малко над 143 хиляди лева, а тези за сградата на площад „Народно събрание“ – малко над 62 хиляди. Разликата е около 80 хиляди лева.

Мненията за и против преместването в новата сграда разделят дори депутати от една и съща група.

„Абсолютно на 100% предпочитам да работя в старото Народно събрание и чакам прословутия ремонт да приключи. Там дори в столовете, в които седим, знаеш, че са седяли велики мъже и жени и там аз се чувствам по-добре“, категоричен е Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

„Старата сграда е символ и тя трябва да остане, според мен, за онези символни заседания на българския парламент, в които ние подчертаваме и тачим традицията – откриване на сесии, тържествени поводи – това е мястото. Иначе там няма място за парламентарната дейност“, коментира пред Би Ти Ви Даниел Лорер от ПП-ДБ.

„Нашето мнение винаги е било, че мястото на Народното събрание е било в историческата сграда. Може би на някои депутати тук им е по-удобно, че тук коридорите са затворени, че няма журналисти, може би тук чисто формално има повече площ“, допълни Ивайло Вълчев от ИТН.

Засега сградата на пл. „Народно събрание“ остава затворена, защото подлежи на поне тригодишен ремонт.

Източник: БТВ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТВ

Similar Posts