| | | |

НА ЖИВО Борисов Бойко Борисов: Не ме е страх от Киро и Асен, а от АЕЦ “Запорожие”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Шумен на предизборно събрание.

Препълнената зала “Арена”, изградена със средства, отделени от правителството “Борисов”, го посрещна с овации.

Кметът Любомир Христов откри събитието с емоционални думи на благодарност към Бойко Борисов и неговия екип за помощта, оказана на града и региона.

“От две години един пирон не сме забили”, заяви Христов по отношение на управлението на “Промяната”, което спря парите за общините.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС и бивш министър на образованието и науката Красимир Вълчев представи един по един кандидатите на коалицията за народни представители.

Красимир Вълчев сподели, че най-честият въпрос, който му задават симпатизантите на ГЕРБ, е дали ще има газ и отопление за училищата, дали няма да прекъснат работата си редица структуроопределящи предприятия заради енергийната криза.

“Не съм виждал толкова ядосани ръководителите на работодателските организации, след като три месеца ги баламосваха и върнаха, като не им дадоха компенсациите за тока”, заяви той.

Благодарение на нас да подпишем в пленарна зала, сега шяхме да имаме десетки затворени предприятия и хора на улицата. Краткосрочната задача е да се справим с това. За съжаление бюджетът е продънен, заяви Красимир Вълчев.

Чувам нашите опоненти обещават множество социални плащания. Не можеш да догониш инфлацията, най-добре е да я пресечем и да се спасим от бюджетна криза, обясни той. Цялата им политика е такава – на телефонни измамници.

Обещават ви нещо, но накрая разбирате, че са ви измамили. Обещават ви почтеност, но накрая правят най-бандитските схеми, уточни Вълчев.

ГЕРБ е символ на градивното начало, заяви той.

Българите отново са изправени пред криза, заявиха от ГЕРБ в Шумен днес.

На втори октомври всички ние трябва да направим бъдещето на нашите деца. От този избор зависи дали ще има добро бъдеще или ще я остваим в ръцете на хора, които гледаха на България като на фирма, заявиха още от партията.

Благодаря, г-н Борисов, че през цялото това време ние – общинската власт можеше да правим прогнози и да планираме за разлика от последните две години. Благодарение на това в индустриалния парк имаме 26 инвеститори за шест години.

Сега, четейки слоганите на другите партии пише, че искат да довършат започнатото, какво искат да завършат, като нищо не е започнато? Това заяви кметът на Шумен Любомир Христов.

снимка Кадър

“Благодарение на Бойко Борисов успяхме да довършим пречиствателната за отпадни води. Успяхме да довършим дома за стари хора, започнат преди 30 години. Тогава централната власт имаше комуникация с местната, за разлика от сега. Пишем писма и вече една година няма отговор”, обясни той.

Направихме градинката пред съда, за голямо съжаление много от партиите си правят клиповете там. Направихме 4 учебни заведения, 7 млн. за Тракийския квартал – нови бордюри и осветление, описа още кметът на града промените, които са направени по време на управлението на ГЕРБ.

Бившият министър на енергетиката и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище Теменужка Петкова приветства гражданите на Шумен и заяви:

снимка Кадър

“На 2 октомври ние всички трябва да направим своя избор – за бъдещето на България, за бъдещето на своите деца. От нас зависи дали след това България ще има един достоен лидер или ще ни представляват хора, които гледат на България като на фирма. Такива хора повече не бива да бъдат допускани до управлението на страната”.

Петкова заяви, че е убедена – на 2 октомври България ще има първа политическа сила и тя ще е ГЕРБ.

Шумен имаше шанса с нашата подкрепа всичко, което иска, да бъде направено. Когато пътувах насам, видях магистралата, която нарочно не я откриват.Хиподрумът шеше да е вече готов, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Мислех да ви говоря за цени на бензин, за газ, за храни. Вие виждате всеки ден. Не ме е страх от Киро и Асен, истински страх ме е как наивно се отнасят към “Запорожие”.

Трябва такъв шум да вдигнем за тази централа, говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди това е шантажът с атомната централа, тя трябва да е под особена охрана.

Ако падне друга ракета там?, пита Борисов. Ядрен взрив, заяви той. За какъв туризмъм, производство, газ говорим?

Който може, бяга в Канада, а останалите? каза още Борисов.

Страхувам се от падането на друга ракета. Миналата седмица удариха електропровода, ако се съвпадне, свършено е с нас.

Всички 6 реактора са в състояние на студено спиране, не може да загаснат като печки, обясни Борисов. Това трябва да се спре.

Борисов посочи, че при една евентуална авария в АЕЦ “Запорожие” “всичко приключва”: “Който може да избяга в Канада, може, които останем тука, пак ще бъдем първи в Европа по онкозаболявания”.

Лидерът на ГЕРБ прочете точните данни за актуалното състояние на реакторите на АЕЦ “Запорожие” и отново отбеляза риска от повреда при атаките срещу централата.

“Ние сме в тотален риск! Това трябва да се спре! Те си играят с нашия живот и здраве и като на руска рулетка падат снаряди и ракети около ядрена бомба. Каква по-голяма опасност има за Европа и за нас”, подчерта той.

Тази централа трябва веднага да я поставят под особена охрана, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Той сподели опасенията си, като изтъкна, че на фона на тази огромна опасност всичко друго бледнее. За какъв туризъм, за каква чистота на водата ще говорим, когато с един удар всичко отива, попита риторично той.

Бях си приготвил бележки, но няма да ви говоря за цените на тока, на газа, на горивата, но тях вие си ги знаете, обяви Борисов.

Г-жа Нинова преди малко каза, че БСП няма да допусне военен конфликт. Нейната партия част от Европа ли е? Нейната позиция е категорично да се отдръпнем от Украйна, каза Бойко Борисов. 5 млрд. лв изнесоха от вашия джоб, заяви лидерът на партията. 

Според него всеки ден говори за обединение.  Ние и нашите кметове вчера загазихме осветлението на паметниците на Съветската армия, обясни Борисов. По думите му за пръв път, водени от тези объркани времена, имат и християни, и мюсюлмани, са обединени. 

Взеха парите за Хемус, сега щяхме да сме стигнали Търново, щяхме да правим възела между Търново и Полски Тръмбеж.

Похарчиха 1,200 млрд. лв., обвини той бившите управляващи. Казваха Борисов хвърляше пари от джипката, не, аз отивах при кметовете и питах какво искат.

Не съм делил никога кмет от БСП или ГЕРБ, там живеят български граждани. Нито един инфрастуктурен проект не ни показаха как се прави, каза той. 

Всички бяха срещу нас, но сме единствената партия с ясни позиции – за войната и за тук, заяви той.

Измъкнах страната без да усетите от финансовата криза през 2009 година, заяви Борисов. Правя две неща – с единия крак в Брюксел, с другия – в Истанбул. Така България беше с нула нелегални мигранти, сега – бедствено положение, обясни лидерът на ГЕРБ.

Решихме да си помогнем с ограда – наричаме го предпазно съоръжение за дивите животни, тогава ми се обади Ердоган: Бойко, какво правите вие, градите се?

Отидох лично при него да му обясня и каза: Само синоптиците могат да кажат, че ще охладнеят отношенията между България и Турция, разказа Борисов. Ние приравнихме попове, владици, мюфтии, взимат и до ден днешен учителски заплати, прослужено време.

Еднакво постъпихме към всички – проповедници и учители. Те трябва да учат на мир!, категоричен бе Борисов.

Господ казва всички сме грешни, нямам претенции,че сме правили най-правилното и най-безгрешното. Човек може да греши, човешко е, но трябва да се иска прошка. Но такова чудо като тези не е било. Максимум още няколко месеца може да изкарат, коментира лидерът на партията.

Произвеждаме всичко – жито, олио, сирене, кашкавал, въглища, ток, кой ни вдига цените ви питам?, пита лидерът.

Вярвам в българите, ще покажат дали искат да се нормализира страната. Много пъти съм вадил страната от кризата, ще се оправим и този път, оптимистично успокои хората в залата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts