| | |

БСП писна: Двата мастодонта ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС готвят сглобка в СОС

Двата мастодонта в СОС – групите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, очевидно подготвят възпроизвеждането на некоалицията в Столична община.

Това заявиха в официална позиция съветниците от групата на социалистите в СОС.

Повод за нея е предстояща среща, организирана от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община на 28-ми декември.

От Местна коалиция “БСП за България” са категорични, че няма да присъстват. Причината – срещата била в името на сглобката.

“През последните 40 дни групата на МК “БСП за България”, единствена в СОС, показа отговорност и разум като участва в преговорите, инициирани от първата политическа сила ПП-ДБ-СС, конструктивно, професионално и с конкретни решения за бъдещето на града ни”, пише в позицията на социалистите.

От първия ден заявихме, че разумът и диалогичността трябва да са водещи в политически сложно конфигурирания общински съвет, посочват от Местна коалиция “БСП за България”.

Според тях трябват работещи решения, които да се реализират от стабилно мнозинство, сформирано на основата на общи принципи и политики, в интерес на гражданите на София, но и при съобразяване с “червените линии”, които избирателите са поставили на всяка от политическите формации.

В позицията си общинските съветници отбелязват, че тези срещи не са дали очаквания резултат.

“А твърдо заявената ни позиция за запазване на културно-историческото наследство беше грубо погазена от управляващите държавата, чието представителство е най-многобройно и в Столична община, пишат те.

Всички ние носим политическа отговорност пред избирателите си за изпълнение на обещанията в предизборните си програми, подчертават социалистите.

Те са убедени, че управлението не може да бъде индулгенция за погазването им.

“Затова ние прекратихме преговорите с ПП-ДБ-СС след незаконното и варварско унищожаване на Паметника на Съветската армия.

За нас е ясно, а и за повечето софиянци, че водещо през последните седмици беше не желанието за преодоляване на кризата в СОС, не благосъстоянието на града, а втвърдяването на Сглобката и пренасянето й в управлението на София”, посочват още общинските съветници.

Те уверяват, че ще продължат да работят конструктивно, разумно и отговорно за града и за хората.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Иван Таков

Similar Posts