| | | |

Борисов бесен, скочи на Денков и Тагарев: Правят изказвания, за които не са подготвени ВИДЕО

С остра критика към премиера Денков и военния министър Тагарев излезе днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Стара Загора.

снимка: Кадър

Денков беше “посечен” заради бързането му да обяви, че Австрия ни пуска по въздух и вода, което и към този момент не е факт, а Тагарев – заради заявлението му, че България може да изпрати части в Червено море да помагат в действията срещу хутите.

Борисов е категорично против участие на български сили във военни действия, където и да било по света.

“Нищо не налагаше да се избързва с коментарите”.

Така лидерът на ГЕРБ коментира темата за Шенген и вчерашните изяви на премиера Денков, който избърза да се похвали с “исторически успех”, без да имаме черно на бяло, че Австрия вдига ветото ни.

“Винаги съм казвал, че в Брюксел докато всичко не е договорено, нищо не е договорено.

Младостта и липсата на опит в упралението изиграха лоша шега и в Румъния, и у нас”, продължи с “бащинската” критика Борисов.

Той подчерта, че заради бързането на властите в София, в момента огромен труд, който е положен досега, е подложен на съмнение: Дава се възможност да се появят и негативни коментари.

“Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията. Никога не се прави така, но няма смисъл да се връщаме назад”, изрази съжаление бившият премиер и лидер на ГЕРБ.

Той разкри, че и в момента българската дипломация активно води разговори, за да се отпуши процесът и да се замаже гафа на Денков.

“Ако не стане днес, ще стане през януари, което е близо до изборите в Австрия, затова полагаме всички усилия.

Образно казано “зад сцената” провеждаме страшно много консултации – по линия на ЕНП, по линия на либералите, поемат се ангажименти в областта на миграцията”, посочи Борисов.

Той припомни как в последните години границата беше разградена, как мнозина “плюеха” в чужбина по българската държава.

Дупка в мрежата се показваше от сутрин до вечер по телевизиите и това се гледаше и в чужбина. В Австрия казваха – ето, вижте как е охранявана границата в България.

“Хубавата българска поговорка, че до нашия казан в ада не трябва да има дяволи, изигра лоша шега на България.

С огромните репортажи, с огромните всеки ден коментари на политически лидери – това нанесе пасив за България, уж успокои Борисов, но видимо бе раздразнен от цялото поведение на политическата класа у нас, което рефлектира във ветото на Виена.

Борисов все пак успокои, че ще се справим, защото България има кадърни офицери и ние разчитаме на тях.

“Трябва малко търпение и да се мисли за следващите стъпки, защото Еврозоната чака”, подчерта няколко пъти Борисов. Ще се приемат закони след празниците.

“Нищо не налагаше да се избързва с коментари, върна се той на темата за вчерашната изява на премиера.

Но понеже вие, медиите бързате, пуснахте румънците, питахте – няма ли кой да коментира у нас, нашите избързаха, и те коментираха и… стана тя, каквато стана”, въздъхна Борисов пред хурналистите.

В отговор на въпрос Борисов отново повтори, че назначенията в регулаторите ще бъдат на най-добрите експерти и професионалисти, без квоти и партийни ангажименти, и когато станат готови, ще бъдат гласувани накуп в НС

Изпращането на военослужещи, без решение на НС не може да се случи, каза Бойко Борисов по адрес на заявките на министъра на отбраната Тодор Тагарев, че може да участваме в операция в Червено море срещу пиратството и отвличането на кораби.

“Аз доколкото знам, изпращане на военнослужещи без решение на парламента не може да се случи. Българският народ не желае участие във военни действия и ние няма да допуснем България да участва във военни действия.

Помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, но нй-вече сме солидарни с българския народ. Едно е да помагаш на нападната държава, така както правят 50 държави и то тези, за които се стремим да са ни приятели, друго е да изпращаш военни части.

Това не може да се случи и се чудя на Тагарев как може да говори, без дори да е говорил с мнозинството в парламента. Българите трябва да знаят, че това няма да се случи”, заяви лидерът на ГЕРБ.

И подчерта, че сравнява изказването на Тагарев с изказването на Денков – и двамата еднакво неподготвени.

Подчертавам, това няма да се случи – изпращането на наши военни навън, ядосано натърти Бирисов.

Борисов се среща в Стара Загора с кметове. Те ще разговарят за парите за проекти на общините, които са включени в бюджета.

50 млн. лв от бюджета се отпускат само за Стара Загора. Ще бъдат обновени блокове, детски градини, улици, общо 8 обекта, които са с готови проекти, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

15 млн. лв. се дават за Чирпан, каза кметът на града.

162 млн. са парите за Стара Загора общо, заяви Теменужка Петкова.

Ние с Асен Василев това успяхме да направим, заяви Борисов.

И допълни, че и за кметовете на БСП има много голямо финансиране. Поредната неистинска новина се оказа твърдението, че с Асен Василев ще ги лишим, допълни той.

Дефицитът е към 2,5 в момента, ще останат още към милиард за инфраструктурни проекти. Всички имат своята роля – и ПП, и ДБ. Има голям шанс да се случи пътят Търново – Русе и Хаинбоаз, заяви Борисов.

Мисля, че можем да кажем и позитивни неща в края на годината, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts