| | | | |

Нинова скочи на Бойко Борисов, Габриел и сглобката: Национални предатели! Незабавна оставка цялото правителство!

Към никоя държава не са поставяни изисквания за Шенген, както към България.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, съобщи пресцентърът на партията.

“Изпълнили сме всички условия и заслужаваме всичко – пълноценно включване в Шенген. Без измислени разделяния – по въздух, по вода, но без суша. Вместо това – нищо.

Свидетели сме на поредната лъжа на сглобката- били ни допуснали частично. Да, ама не. Никъде не са ни допуснали, защото ни управляват некадърници и предатели на националния интерес”, смята Нинова.

Според нея външната политика е изцяло в ръцете на ГЕРБ.

“Министърът на външните работа е техен, а председател на парламентарната комисия по външна политика е самият Бойко Борисов, който отново се прави на опозиция сам на себе си.

Кой ще поеме отговорност за този провал?

Ако е вярно, че са се съгласили на подхвърлени трохи срещу приемане на бежанци от Сирия и Афганистан, това е причина за незабавна оставка на правителството”, коментира Корнелия Нинова.

“Сглобката се роди с лъжа и управлява с лъжи.

Излъгаха избирателите си, на които обещаваха да се “изчегъртват” взаимно, в интерес на България. А се събраха в свой личен интерес.

Излъгаха, че ще променят Конституцията, с цел да има справедлива съдебна система. Промениха я, с цел да овладеят съдебната система”, коментира Нинова, цитирана от пресцентърът на партията.

В края на март догодина ще отпадне контролът по въздушните и морските граници, като на следващ етап се очаква това да стане и за сухоземните, потвърдиха след последно за годината правителствено заседание премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

По-късно австрийското вътрешно министерство припомни, че отварянето на Шенгенското европейско морско и въздушно пространство за България и Румъния не представлява пълно присъединяване към Шенгенската зона и не може да се посочи дата за така нареченото пълно присъединяване.

Австрийските условия за т.нар. въздушен Шенген предвиждат разширяване на мисията на “Фронтекс” в България и увеличаване на финансовите средства от ЕК за изграждането на стабилна защита на външните граници.

Освен това Виена изисква засилване на контрола по сухопътните граници, както и България и Румъния да приемат хора, търсещи убежище, особено от Афганистан и Сирия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БСП

Similar Posts