| | | |

Вицепремиер? Журналист разкри за какво се готви Делян Пеевски

Определението “феномен”, дадено от Ахмед Доган на Делян Пеевски, в никакъв случай не означаваше, че ще е едноличен председател. Възможно е Пеевски да се готви за нещо по-голямо в изпълнителната власт и като едноличен оперативен ръководител на партията той би бил “разкъсан”.

Такъв прочит направи пред БНР журналистът Илхан Андай.

снимка: Архив

Той коментира обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към членовете и симпатизантите на партията,

в което препоръчва управление на политическата сила в тандем от двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

“Трябва да се има предвид и спецификата на депесарските региони и недепесарските региони, които са твърде много и в които типични депесарски ядра не могат да виреят, а ДПС има остра нужда от допълнителна калкулация на гласове било на предстоящите евроизбори, било на евентуалните предсрочни парламентарни избори”, добави той.

В предаването “12+3” Илхан Андай допусна, че е възможно Делян Пеевски да се готви за нещо по-голямо в изпълнителната власт и като едноличен оперативен ръководител на партията той би бил “разкъсан”.

По думите му активността на Пеевски е дала отлични резултати на местните избори.

“В началото на март, при ротацията, са възможни всякакви изненади”, смята журналистът. Според него в едно бъдещо коалиционно управление може да бъде и вицепремиер.

“Не толкова като експертност, колкото като политическа фигура в по-стабилен кабинет от настоящия на т.нар. сглобка”.

По думите на Андай, Пеевски е коренно променен от годините на протестите срещу него. Той вече е от “добрите сили”.

Според него може да се очаква на националната конференция да бъдат освободени не малко хора, които в очите на електората изглеждат знакови за ДПС.

“В днешното си обръщение Доган просто загатва какво следва да се случи, за да излекува това ДПС, което боледува не от последните 6 месеца, а от много години”, коментира още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: ДПС

Similar Posts