| | | |

Димо Гяуров: Забравете за “пипане” на службите!

Реформата в службите за сигурност няма да се случи в обозримо бъдеще.

Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пред БТВ.

Гяуров обясни, че Народното събрание е прекалено заето с нови закони, с множество регулатори, които трябва да бъдат попълнени, изтича срокът за избиране на комисарите в новата КПКОНПИ.

“Забравете за пипане на службите, ако говорим за служби”, категоричен бе Гяуров.

Той силно се надява, че партиите са наясно в правните аспекти на ротацията, а ако са наясно, вече е трябвало да започнат да се договарят.

Димо Гяуров смята, че в много министерства трябва да има промяна в министерските кресла.

Аргументът – някои министри от изпълнителната власт се изявявали като експерти. Имена обаче не бяха посочени.

Във връзка с приемането на България в Шенген по въздух и море и притесненията, че страната ни ще прибере неограничен брой нелегални мигранти, Гяуров заяви, че Австрия няма да ни върне 6000 бежанци, тъй като това са сложните правила на Дъблинския регламент.

Той отчете голяма слабост в управляващите, които са допуснали фейк говорене за нелегалната миграция.

Отделно на това България най-вероятно ще извлече ползи от допълнителните условия, които са ни поставени за Шенген, защото страната ни има нужда от по-сериозно опазване на външните граници, обясни Гяуров.

Във връзка с трагичния инцидент от Стара Загора, където мъж почина при арест след гонка с полицията, Гяуров коментира, че отново се опира до стария проблем – с подбора на кадри в полицията.

Полицаите ни за пореден път са демонстрирали, че не са подготвени да осъществят преследвания по улиците, заградителни мероприятия и да използват сила и оръжие, разочарован е Гяуров.

По думите му в средите на полицията има омерта – всеки пази другия. Мерки обаче трябвало да се вземат най-вече такива, свързани с подбора и подготовката на полицаите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts