| | | |

Борисов потвърди: Мария Габриел ще отиде с одобрен от парламентарните групи кабинет ВИДЕО

След няколко месеца хората ще видят продукта от тази некоалиция

Неочаквано, но не и за неговия политически стил, лидерът на Бойко Борисов се появи на Йордановден в Медвен, Сливенско.

Борисов е придружен от кметовете на Сливен и Котел, които разкриха какви са основните инфраструктурни проекти, които имат готовност да осъществят със средства от бюджета.

Борисов заяви, че с отпуснатите средства могат да се направят “изключителни неща за хората”.

“Регионалното министерство работи активно и се надявам общините в най-скоро време да бъдат финансирани. Времето щом позволи, ще започне работа по пътищата и хората ще видят ефекта от тази некоалиция. По-успешна от всички служебни правителства и други конфигурации, които биха могли да се подреждат”.

“За вас, сливенци, и областта, има около 100 милиона в държавния бюджет”, отбеляза той.

Десислава Танева, която е народен представител от Сливен, се присъедини с малко закъснение и обясни, че карала внимателно, тъй като возела две малки деца.

“Аз от София дойдох навреме, ама както и да е. Няма да си намираме на Богоявление кусури”, пошегува се Бойко и допълни: “Остава ти да обобщиш”.

Но Борисов предпочете той да поясни правилника, по който общините, по който си подават проектите за финансиране.

“Вие трябва да имате готовност в момента, в който правилника е готов, веднага да стартирате. И само след няколко седмици ще видите продукта от тази “некоалиция”, която критикувате”.

Запитан дали има официална информация за ротацията – дали Мария Габриел ще е начело, той заяви:

Възприели сме принципа, по който работи Брюксел, докато всичко не е договорено, да не се правят изказвания, които впоследствие да се анализират, опровергават и т.н.

Специално за ротацията – това е един чисто технологичен процес. Той е такава дреболия, толкова технически е въпросът, че не знам кое ви вълнува в нея…

Преди 9 месеца хората, които подкрепяха ПП и ДБ не искаха да повярват, че не са първи. Сега вече всичко е друго, ненужно и смешно е упражнението Мария да приеме мандата и след няколко дни да го върне, каза Борисов.

Сега като е с мандата на ПП и ДБ какво прави по-различни нещата, това са излишни коментари, подчерта още той.

Мария Габриел ще отиде с одобрен от парламентарните групи кабинет, след това веднага ще започне избирането по същество на този кабинет.

Връщането на мандатите е във вариантите примерно, сега се счупва сглобката, ако конституцията дава възможност отново да се завърти рулетката и отиваме на избори. Ние в момента сме на ротация, подчерта отново Борисов.

Ние вече в момента работим какво да строим, да показваме зад себе си, че това е чиста дреболия и заяждане. Сега като е с мандата на ППДБ, какво ни прави по-различни. Абсолютно ненужен въпрос за коментар”.

Борисов изрази одобрението си за приемането ни във въздушния Шенген и заяви, отговаряйки на въпрос дали ще има сменени министри след ротацията:

“Ясно казах – вътрешният министър Калин Стоянов свърши огромна работа по приемането ни в Шенген. С премиера Денков и Мария Габриел, Кирил Петков, ДПС свършихме огромна работа.

За нито един министър не бих казал каквото и да е било след като сме се разбрали с всички колеги, че много внимателно и непредубедено ще направим анализ. Има министри, които работят добре, други – по-малко добре, добави лидерът на ГЕРБ.

“След като сме се разбрали с всички колеги, че много внимателно, непредубедено, не с желанието на всяка цена да се смени един министър с друг…

Представяте ли си в Министерството на спорта да ви заловят с десетки хиляди левове рушвети, и нито една медия да не попита дали ще бъде сменен министърът на спорта. Но аз казвам – не, след детайлен анализ всички ще кажем какъв ще бъде кабинетът.

Мария Габриел ще отиде с одобрен от всички кабинет, за да може да започне избирането на този по същество нов кабинет.

Смисълът на връщането на мандатите е отново да се завърти рулетката. Ние в момента сме в хипотезата просто ротация на премиерите, след като ние предварително сме одобрили всички министри.

Да, за първи път ще се прави. Но е същата технология. Първо оставка на правителството, след това избор на премиер, избор на министри, което трябва да го свършим за няколко дена”.

Борисов отново подчерта:

“Влизането ни в Шенген по въздуха, по водата е безспорен успех. Не можем да се сърдим на австрийските колеги, че изискват от нас да се стегнем и да пазим границата.

Връщайки се към старите оперативни практики, МВР се справя много добре. И напъните на опозицията за обяснява как ще се напълним с бежанци, е несериозно. Има Дъблинско споразумение. Имаме финансиране, съвместна възможност за охрана на границите.

И разберете – ние сме пълноправен член на Шенген.

От деня, в който официално Съветът го потвърди, ще взимаме наравно решения с Австрия. Ще можем да спираме или да допускаме държави и да ги питаме защо не се справят. И само от нас зависи от месеци да се стегнем и да осигурим Шенген и по суша”.

“Точно тази опозиция беше вицепремиер една година. Вицепремиер на Кирил Петков. И има наглостта да критикува. Нормално е – всяка опозиция иска да излезе и говори, че при тях ще е по-добре. Когато при нас имаше нулева миграция, това за същите тези хора не беше важно”, заяви Борисов.

На коментар, че въпросът за Шенген ще бъде поставен отново в Народното събрание, той заяви:

“И какво от това? Кое ще поставят? Че разбиха службите, разградиха границата и я вкараха в тая ситуация държавата?! Айде да си кажем истината. Не е ли така? Така е. Бях ясен”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts