| | | |

ГЕРБ – София се поклони пред паметника на Христо Ботев СНИМКИ

В празничния Йордановден ГЕРБ-София проведоха редица инициативи в различни райони на столицата, срещайки се със стотици жители и гости на града.

Съботният ден започна с поклонение пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина.

Народни представители, общински съветници и районни координатори от ГЕРБ поднесоха венец и цветя пред паметника на Ботев по случай 176 години от рождението на знаменития български поет и революционер.

На събитието присъства и областният координатор на ГЕРБ-София Даниела Райчева, която обърна специално внимание на думите на Ботев: “Вярвам в единната обща сила на человеческия род на земното кълбо, за да твори добро!”

“Дружина тръгва, отива,

пътят е страшен, но славен:

аз може млад да загина…

Но… стига ми тая награда –

да каже нявга народът:

умря сиромах за правда,

за правда и за свобода…”

В стиховете на Ботев откриваме най-силната страст и истински патриотизъм. Неговата поезия увековечава героичния български дух, разпалвайки пламъците на народно единство в сърцата ни. Той олицетворява стремежите и борбите на една нация, стремяща се към свобода.

Днес, когато отбелязваме 176 години от рождението на един от най-великите ни революционери и поети Христо Ботев, ние почитаме човек, чието наследство се простира отвъд живота му, прекрачвайки границите на историята, за да остане вечно присъстващо в нашето национално съзнание.

Стиховете му вдъхновяват и днес, напомняйки ни за дълга да изграждаме една по-силна и обединена България.

Неговата пламенна жертвоготовност за народа ни продължава да отеква в летописите на времето, защото тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…

Днес с колегите общински съветници, народни представители и членове на ГЕРБ-СДС заедно отдадохме почит на един от най-скъпите синове на родината, написа на страницата си във Фейсбук общинския съветник Георги Георгиев

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова и бившите кметове на районите „Искър” и „Възраждане” Ивайло Цеков и Савина Савова почетоха традиционния Богоявленски ритуал по хвърляне на кръста в езерото в ж.к. „Дружба”, заедно с множество столичани.

В събитието се включиха народни представители, общински съветници, районни координатори, членове и симпатизанти на партията.

„Жителите и гостите на празничния ритуал в район „Искър” ни приветстваха с топлина и желание за разговор. За нас това е признание за свършената работа в района и в София, а пожеланията за успехи са ясен и зареждащ с енергия знак, да продължим работата и усилията си за доброто на града!”, заяви районният ръководител на ГЕРБ и общински съветник Лорита Радева.

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова и бившите кметове на районите „Искър” и „Възраждане” Ивайло Цеков и Савина Савова почетоха традиционния Богоявленски ритуал по хвърляне на кръста в езерото в ж.к. „Дружба”.

По същото време генерал Йосиф Гурко влезе победоносно на бял кон в Северен парк в рамките на историческата възстановка по повод 146 години от Освобождението на град София, чийто домакин бе кметът на район „Надежда” инж. Димитър Димов.

Съорганизатори на възстановката бяха Сдружение „Национален съюз „Единение” и Сдружение „Обединени Балкани”.

Внушителното събитие беше уважено от народни представители и общински съветници. На него присъстваха и ръководителите на райони на ГЕРБ, както и множество представители на младежката структура на партията.

Кметът на “Надежда” цитира една от великите мисли на Христо Ботев, който е казал, че човек, който не обича децата, майка си, и баща си, не обича отечеството си.

„Нека пазим традициите и християнските ценности, за да пребъде България!”, призова присъстващите инж. Димов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Георги Георгиев
снимка: Фейсбук Георги Георгиев

Similar Posts