| | | |

Денков контра на Радев: Имаме пълен Шенген! Няма нищо скрито покрито, няма никакви бройки с мигранти! ВИДЕО

Няма нищо лошо да се сезира Конституционният съд.

Бих се радвал Асен Василев да бъде вицепремиер след ротацията. Няма драма тук, стига и ГЕРБ да се съгласят. Важното е всеки да си е на мястото.

Това каза пред журналисти премиерът Николай Денков след освещаване на бойните ни знамена по случай Йордановден.


“Ние имаме пълен Шенген. Това гласи решението на ЕК. Това, което остава е, да се подсигури дата, по която да влезем и за сухопътните граници. Ако някой се съмнява, да погледне съобщението на председателя на ЕК”, подчерта още премиерът Денков, който участва на водосвета на бойните знамена за Богоявление.

“Няма нищо скрито-покрито, няма никакви бройки с мигранти.

Имаме парламентарна република, работещ парламент, работещо правителство. Ако някой иска да атакува Конституцията, нека да погледне, че това е редовно правителство, подкрепено от парламент, в пълно съответствие с Конституцията.

Всичко друго са само внушения, за да бъдат плашени хората, че се случва нещо лошо”, посочи още Денков.

По думите му, предстои технически да се уточни как ще се осъществи ротацията на премиера през март.

“По отношение на министрите, има управленска програма, ще се направи преглед кой какво е свършил”, поясни още министър-председателят.

Бих се радвал Асен Василев да бъде вицепремиер след ротацията. Няма драма тук, стига и ГЕРБ да се съгласят. Важното е всеки да си е на мястото.

Първият мандат мисля, че ще е най-лесно да се реализира, чисто технически въпрос, каза Денков по повод ротацията.

Имаме още два месеца в които да работим, стига сме говорили само за ротацията, а да видим какво ще се работи, подчерта министър-председателят.

Подготвяме се за преговорите за регулаторите.

Ще има обсъждане. Терминът квотен принцип е бил използван за злоупотреба, трябва да има съгласие, че хората са качествени и ще си свършат работата. Каня и опозицията и тя да се включи в процеса и да предлага имена, които са подходящи, призова Николай Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts