| | | |

Мистерия: Руска журналистка и бившият й съпруг са намерени отровени

Зоя Коновалова, главен редактор на Държавната телевизионна и радиотелевизионна компания “Кубан”, е намерена мъртва в Краснодар, съобщиха от телевизията.

От съюза на журналистите на “Кубан” заявиха, че причината за смъртта е отравяне.

Местни издания пишат, че е намерено и тялото на бившия съпруг на журналистката, пише RTVI.

“Зоя Коновалова, ръководител на интернет групата на ГТРК “Кубан”, почина. Нашата колежка беше на 48 години”, се посочва в съобщението на телевизионния канал.

В него се отбелязва, че Коновалова е работила в Москва в печатни медии и PR-структури, била е кореспондент на радиостанциите “Маяк” и “Юность”.

През 2003 г. се премества в Кубан, където работи като кореспондент, а по-късно редактор и водещ на “Вести.Кубан”, излъчващ по “Екатеринодар”, ръководи редакцията на новините в “Първо радио”, оглавява дирекцията за информационно излъчване на “Кубан 24”, а по-късно и новинарския отдел на портала “Юга. Ru”; бил е главен редактор на “Живая Кубан”.

“През последната година Зоя Лвовна оглавяваше нашата интернет редакция. Тя има петнадесетгодишна дъщеря и син. Изказваме съболезнования на семейството и приятелите” – допълват в ГТРК “Кубан”.

Съюзът на журналистите на Кубан съобщи, че телата на Коновалова и “мъж, чиято самоличност се установява от правоохранителните органи”, са открити в частна къща вечерта на 5 януари.

Според местния портал “93.RU” заедно с Коновалова е намерен мъртъв и бившият ѝ съпруг.

“По предварителни данни причината за смъртта е отравяне”, се казва в изявление на Съюза на журналистите.

При огледа на телата не са открити видими телесни повреди. В момента се води разследване.

По предварителни данни журналистката може да е починала заради наркотици.

“Смъртта на Зоя е голяма трагедия за нас”, споделят близки.

Проектът “Сапа Юг”, позовавайки се на свои източници, съобщава, че на мястото, където са открити телата на Коновалова и нейния спътник, е намерена торбичка с неизвестно прахообразно вещество.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Телеграм

Similar Posts