| | |

Напрежението ескалира! Хекимян и Георгиев скочиха остро на Терзиев и предупредиха: Утре ни чака нова криза! Гражданите да съберат…

Зад една мнима криза с боклука „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ и „Спаси София“ крият неспособността си да управляват кризите в града.

Това заявиха на брифинг на ГЕРБ-София общинските съветници Антон Хекимян и Георги Георгиев.

“Кризата с боклука в София няма да се състои. Изрекоха лъжи, че депото може да работи до 3-4 години, след което в София ще има криза с боклука.

Това е лъжа се вижда много ясно от доклад директора за експлоатацията на завода за отпадъци от октомври и ясно се показа, че капацитетът е до ноември 2031 г. т.е. 8 години”, каза Георги Георгиев.

Създава се измислена криза, за да се прикрие истинската. Приветстваме горещо – цялата група, изпращането на прокуратурата на докладите. Ние дадохме този съвет вчера, радваме се, че кметът започна да се вслушва в съветите на ГЕРБ.

Призоваваме г-н Терзиев незабавно да оповести публично и другите два доклада – одитните доклади, извършвани по време на предишното ръководство, за 2021 и 2022 г. и те също да бъдат изпратени в прокуратурата.

Ако в София има криза с боклука по-рано от 8 години, това ще е само заради лошото управление на Васил Терзиев”, посочи той.

„Те не знаят как да решат проблемите на града. Опитват се да прехвърлят върху другиго своето неможене“, каза Антон Хекимян.

По думите му, утре ни очаква нова криза със столичния градски транспорт заради липсата на средства за увеличение на заплатите на работещите в сектора.

„Може да последват стачки, блокиране на градския транспорт в София“, предупреди Хекимян.

„Зад една мнима криза за боклука, която може да се случи след 3 години, може и да не се случи, ние виждаме прикритие на големите проблеми“, изтъкна той.

Хекимян припомни и неразчистените клони на много места в града след големия сняг през ноември.

„Не бяха ли те хората, които не приеха план-сметката за общината?“, попита той по адрес на ПП-ДБ и СС.

„Кметът Терзиев да се събере в себе си, да вземе решение, да покаже, че е лидер, и да намери мнозинство за всеки един от проблемите, които той декларира, че иска да реши. Това е отговорното поведение на спечелил изборите“, подчерта Хекимян.

„Това, което днес беше представено, беше една постановка, за да се разчисти терена за едно мнозинство със социалистите“, заяви от своя страна Георги Георгиев.

Той беше категоричен, че ГЕРБ-СДС няма да участва в такова „плаващо мнозинство“.

“Надяваме се гражданите най-накрая да съберат тези паднали клони и да дойдат да се разправят с това управление”, заяви той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts