| | |

Голям проблем за София! Спешно свикват съветниците в понеделник

Един от сериозните проблеми на София предизвиква нова спешна сбирка на Столична община.

Председателстващият Столичния общински съвет (СОС) Грети Стефанова е изпратила писмо до всички общински съветници, за да се съберат извънредно в понеделник и да обсъдят програмата за саниране на жилища.

Писмото й е във връзка с получен доклад от кмета на Столичната община Васил Терзиев, с което ги призовава да се съберат на 15.01.2024 година от 14.00 часа.

В доклада на кмета се посочва, че крайният срок за приемане на проектни предложения по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II” изтича на 16.01.2024 г.

В писмото Стефанова моли за потвърждение от всички съветници, при проявена отговорност от тяхна страна и събиране на необходимия кворум, докладът ще бъде обсъден.

Припомняме, че от 13 ноември 2023 година работата на СОС е блокирана. През това време общинските съветници се събраха шест пъти, за да изберат председател, но това така и не се случи.

Следващият опит ще е на 25 януари. Предложенията за изход от кризата са две. Кметът предлага ротация през четири месеца на лидера на БСП-София Иван Таков, Вили Лилков от “Синя София” и Борис Бонев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts