| |

Корнелия окончателно закри БСТВ! Служители коментират: Дано когато са го решили, двамата да са били с дрехи

Червената телевизия прекратява излъчването си, няма пари за издръжкатаБСТВ отива в историята.

Партийната телевизия на левицата спира да съществува буквално след няколко дни, след като Корнелия Нинова лично е орязала финансирането й с мотива:

“Не сме на власт, нямаме никакви пари!”.

В четвъртък екипа на медиата е бил събран и известен, че БСТВ прекратява информационните си емисии, както и предаванията.

Целият екип, който в последните месеци е силно редуциран и е набровявал около 35 човека, е съкратен. На хората няма да бъдат платени никакви обезщетения, те остават на улицата.

Корнелия Нинова в централата на БСТВ преди няколко години

По достоверна информация, месечната издръжка на канала е била между 70 и 80 000 лева. Парите в последните месеци били осигурявани поравно от субсидията на партията, както и от депутатите Петър Кънев и Борислав Гуцанов.

В в началото на 2024-а обаче и двамата уведомили председателката на БСП, че занапред няма да могат да заделят пари за канала, който и без това никой не гледа.

В общи линии, в последните 2 години и половина БСТВ служеше за величаене на Корнелия Нинова и близкия й Калоян Методиев.

Именно негова била идеята да се дръпне шалтера на медиата.

“Дано когато са взимали това решение, двамата да са били с дрехи”, мрачно се шегуват служители на закритата току-що медиа.

Незавидна е съдбата и на партийния орган в. “Дума”. На този етап вестника на социалистите ще продължи да излиза, макар и със силно редуциран тираж и със свит обем като на заводско вътрешноведомствено издание от 16 странички.

Имало идея “Дума” да стане седмичник или да продължи само като сайт.

Източник: pogled.info

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts