| | | |

БОЙКОТ! Три от партиите в СОС няма да се отзоват на поканата на Терзиев. Причините!

ГЕРБ, БСП и ИТН няма да се отзоват на поканата. Общото в позициите им – не разбират защо кметът Терзиев иска среща ден преди крайния срок и ги информира за проблема в петък вечер.

Според поканата, изпратена чрез Грети Стефанова, която председателства заседанието на СОС, съветниците трябва да се съберат в понеделник заради изтичащ последен срок във вторник.

От проекта зависи санирането на два столични района – “Слатина” и “Средец”.

От ГЕРБ определиха доклада като “фрапиращ пример за некомпетентност и управленски хаос”. Според тях градоначалникът има право да делегира свои правомощия на кметовете на райони по силата на закона и затова не се нуждае от разрешение или решение от Столичния общински съвет.

БСП за България определиха ситуацията като “некомпетентност” и “управленски хаос”. И също посочиха, че според същността на представения им доклад, нищо не изисква решение на Общинския съвет, а въпросът може да се отнесе към районите кметове.

Така дотук е сигурно, че повече от половината общински съветници няма да присъстват на заседанието.

“Синя София” ще се отзове на срещата, обясни за NOVA Вили Лилков. Все още няма реакция от “Възраждане” и ВМРО. Дори и те да потвърдят – кворум няма да има.

В понеделник общинските съветници трябваше да започнат разговори за обединително име за председател на СОС и намиране на изход от кризата. Дадоха си време за това до 25-и януари.

Към днешна дата постигане на диалог изглежда повече от трудна задача.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка СОС

Similar Posts