| | | |

Приятелка на убитата в Германия българка със страховити разкрития

Приятелка на 38-годишната нашенка, застреляна на работното си място в супермаркет “Алди” в малкото германско градче Мьорфелден-Валдорф в провинция Хесен, сподели пред регионалния вестник Frankfurter Rundschau, че Айсел И. е живеела в постоянен страх след разпадането на връзката й с 48-годишния Пламен П.

“Срещнахме се в пекарната предния ден. Тогава тя заговори за страховете си”, разказва жената.

Именно поради тази причина приятелката й, чието име не се уточнява, й предлага да я вземе от работа на следващата вечер.

Касиерката всъщност трябвало да работи до 21:00 часа в деня на престъплението, но пожелала да приключи смяната си в 19:45 часа.

“Бях там в 19:30, за да я взема и видях само, че полицията е отцепила всичко”, разказва разстроената приятелка на убитата.

В деня след убийството свидетели разказаха пред телевизионния канал RTL за нападението над 38-годишната касиерка. По думите й първоначално клиентите в магазина решили, че са пуснати пиратки.

Тогава някой извикал: “Някой стреля, махайте се бързо”.

Младо семейство с тригодишен син се опитаха да избягат от супермаркета. Но вратите били заключени “по искане на служителите”, които се били барикадирали в стаята за персонала.

Твърди се, че мъж е разбил вратите на супермаркета отвън.

Прокуратурата разследва – наред с много други аспекти – дали вратите действително са били заключени. Тъй като престъплението е станало в обичайното работно време на супермаркета, властите предполагат, че има много потенциални свидетели.

Роберт Хартман, старши прокурор в Дармщат информира, че предполагаемият извършител не е имал предишни присъди. Твърди се, че е имало инцидент между бившата двойка през февруари 2023 година, но не и съдебна присъда срещу извършителя.

Връзката им се разпаднала преди около шест месеца. Двамата нямат общи деца.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

симка: Интернет

Similar Posts