| | | |

Денков призна: Говорих с Асен Василев за скандала с имотите, така няма да стане

Разговарях с Асен Василев за скандала с имотите, за който депутати ми съобщиха в Народното събрание.

Това коментира пред журналисти по горещия казус “Чаталджа” премиерът Николай Денков.

По думите му правосъдните органи трябва да се произнесат.

“Няма никакво съмнение, че трябва да бъде проверена информацията, и всеки да се носи последствията, но ако има проблем. Иначе така с подхвърляне няма как да стане”, посочи още той.

Денков коментира и днешния избор на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

“Това е правомощие на НС, процедурата беше изпълнена. В профила на двамата кандидати има съществена разлика и това дава отражение както в коментарите, така и в начина, по който се предполага, че ще действат техните кандидатури”, посочи още той.

“Христо Иванов, когото много уважавам, е дал много добър прочит. Освен правните норми, Конституционният съд има важна в роля в задаването на политики. Не толкова партийна политика, колкото политики за развитие на държавата”, посочи той.

Министър-председателят коментира и сътресенията около “Пирогов”, в частност заради случая с 15-годишната Даная, съобщи Дарик.

“Няма как да работи здравната система, ако подлагаме на съмнение всяко нещо, което се случва.

Затова трябва да имаме доверие на докторите и ако има критики срещу тях трябва да е на базата на проверки и конкретни резултати, които да показват конкретен проблем. Имало е такива случаи от предишни години.

Но докато няма такъв резултат от проверка, ние трябва да вярваме на докторите. Иначе при кого друг ще отидем – при докторите”, коментира министър-председателят.

Акциите срещи Васил Божков

“Вътрешният министър ми каза, че МВР изпълнява действия по нареждане на държавното обвинение и единствено прокурорът може да коментира”, каза Денков по повод акцията, при която полиция влезе в имоти на бизнесмена Васил Божков.

“Смятам, че се дължи официално обяснение за какво става дума, но това е в правомощията на прокурора”, допълни министър-председателят.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts