| | | |

ПП-ДБ са готови с листата за изборите. Ето кои са избраните

Доц. Боряна Мусева, съпруга на Кристиан Таков, ще бъде на второ място в листите на ПП-ДБ за евроизборите през юни.

Вече е почти сигурно, че “Продължаваме промяната” и “Демократична България” ще се явят с обща листа. Това ще бъде формализирано на 30 март, когато е насрочено Отчетно-изборното общо събрание на ПП.

Никола Минчев ще бъде водачът на листата, след като отстъпи мястото си на ротационен председател на парламента на председателя на ДСБ Атанас Атанасов.

Радан Кънев ще бъде едва на пето място. Следващият му мандат като евродепутат не е никак гарантиран.

Ако се съди по сегашните социологически проучвания, които са правени за парламентарни, а не европейски избори, ПП-ДБ имат 4 сигурни места, а петото е на кантар и на Кънев ще му се наложи да води преференциална кампания, предаде OFFNEWS.

Трети в листата е Даниел Лорер, а на четвърто място е депутатът от Враца Деница Симеонова, която стана известна единствено с пламенната си възхвала от парламентарната трибуна на лидера си Кирил Петков. Тогава тя изрече и станалата крилата фраза “за мене той е просто Киро”.

Шести е депутатът Йордан Терзийски, който беше кандидат за кмет на Велико Търново.

Не е определено още мястото на Настимир Ананиев, но със сигурност той ще бъде в листата.

Доц. Боряна Богданова Мусева е преподавател по международно частно право. През 2007 г. придобива образователна и научна степен доктор, а от 2015 г. е доцент.

Ръководител на Катедрата по международно право и международни отношения от 2018 г. в Софийския университет. Адвокат в Софийска колегия. Външен експерт към Министерството на правосъдието.

Председател на Комитета по гражданско правни въпроси, формат Брюксел ІІа, по време на българското Председателство на Съвета на ЕС през 2018.

Учредител на Българската асоциация за Европейско право. Председател на Института по международно частно право.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts