| | | |

Пак Парапетната кралица на пепетата, пак за Десислава Атанасова, пак за компромиса

“Да, един труден компромис, но това не бе все пак онзи компромис за подуправител на НЗОК, за който имаше доклад на ДАНС и преписка в прокуратурата”

Това написа Лена Бориславова от “Продължаваме промяната” (ПП) във фейсбук профила си по повод избора на конституционни съдии, станал в петък (19 януари).

Тя описа петъчния ден като “две положителни събития: съдия Белазелков стана конституционен съдия и аз, за разлика от моите колеги от ПП-ДБ, не трябваше да гласувам в НС”.

Ето какво още пише Бориславова:

“Един компромис. 1/12 компромис.

Е ли Конституционният съд полуполитически орган по дизайн и функции – със сигурност може да се твърди. Казвали са ни го на лекции. В онази аудитория, в която се появи надписът на студентското недоволство и се загнезди в съзнанието ни с болка.

Два свята. Силно професионална, политически независима кандидатура, ползваща се с широка обществена и професионална подкрепа.

И… силно политизирана и антагонизираща кандидатура, идваща да замени друга такава, вече с изтекъл мандат.

Един избор и Едно управление, което съществува във взаимодействието на тези два свята и заради осъзнаването, че нито един от тези два свята няма да изчезне.

Особено вторият – та това са 669 924 гласа и тяхното право да получат кандидатура, която олицетворява политическата формация, която подкрепят.

Лукс е да живееш и да избираш измежду идеални опции в един идеален свят. По-малък, но все пак лукс е да спасиш себе си и да не гласуваш, прехвърляйки товара върху другите.

Така че, браво колеги от ПП-ДБ, които гласувахте, и благодаря! Знам, че не ви беше лесно!”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts