| | | |

Беларус: Нападение срещу съюзна с нас държава, ще се счита за нападение срещу Република Беларус

Властите в Беларус, в съответствие с новата си Военна доктрина, ще считат атака срещу своите съюзници като атака на своя територия.

Това заяви в неделя началникът на информационно-аналитичния отдел на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус Артьом Буторин, цитиран от STV.

“Нападение срещу която и да е съюзна с нас държава ще се счита за нападение срещу Република Беларус”, отбеляза представителят на Генералния щаб на въоръжените сили.

Според Буторин, отделна глава ще обедини всички онези разпоредби, които в момента са залегнали в международни договори, които сме ратифицирали с нашите съюзници, включително в рамките на международни организации.

Във Военната доктрина е разписано нашето отношение към това как гледаме на нашия съюз с нашите стратегически партньори”, поясни Буторин.

Освен това, информира той, “тази глава ще установи основите на нашето отношение към мироопазващите дейности под егидата на международните организации за сигурност като ООН и ОДКБ”, обясни началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts