| | |

Навръх имения ден на патриарх Неофит: Добри новини, Негово Светейшество се подобрява

Състоянието на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит се подобрява и е стабилно

Това казаха пред репортери на БТА и БНТ Пловдивският митрополит Николай и Старозагорският митрополит Киприан, който е говорител на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия (БПЦ-БП).

Двамата митрополити отговориха на въпроси на двете медии, след като днес беше отслужена света Божествена литургия и благодарствен молебен за имения ден на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”.

“Слага Богу! Невъзможното за човеците е възможно за Бога. По молитвите на духовенството и на божия народ Негово Светейшество се подобрява и все по-добре се чувства.

Отправя молитвите си за божие благословение на българския народ, за здраве, за мир, благоденствие и душевно спасение.

А и ние всички искрено се молим Бог да го вдигне от болничния одър и отново той да застане на кормилото на Светата родна, българска православна църква”, каза Пловдивският митрополит Николай.

Той подчерта, че личният празник, именият ден на първосветителя на Светата ни църква, не е само негов личен празник, а е и на всички православни християни.

Стабилно е състоянието на Светейшия патриарх Неофит, все още е в болница, но се молим за неговото здраве, преуспяване и да стане от болничния одър, за да продължи да ръководи кораба на нашата спасителна църква, каза Старазогорският митрополит Киприан.

По повод на утрешното заседание на Светия синод и на въпрос дали утре ще бъде изготвен списъкът, листата, на достоизбираемите епископи, от които по-късно ще бъде избран новият Сливенски митрополит,

Пловдивският митрополит Николай каза, че не знае какъв ще е дневният ред за утрешното заседание на Светия синод на БПЦ-БП

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Свети Синод

Similar Posts