| | | |

Съдът реши: Пуснаха на свобода пернишкия прокурор – той бил бит от жена си

Софийският градски съд пусна без мярка за неотклонение пернишкия прокурор Бисер Михайлов.

Той беше задържан вчера по обвинение за средна телесна повреда, причинена на съпругата му Биляна в условията на домашно насилие.

Според съда обаче няма никакви доказателства, че Михайлов е извършил това, за което е обвинен. Дори напротив – може да се приеме, че той е блъснал жена си в самозащита и тя е паднала.

По делото са били разпитани съпругата Биляна, 15-годишната дъщеря Боряна, която е подала сигнала в полицията, униформените служители, отишли на адреса, и лекарят, приел жената в болницата.

Биляна Михайлова е казала пред разследващите, че тя е била по-агресивната от двамата в семейния скандал. Нападнала е мъжа си и го е одраскала. Хвърлила и предмет, с който счупила холна масичка.

Дъщерята Боряна разказала, че била в банята, докато родителите й са се карали, и това я е провокирало да излезе. Самата тя не е видяла баща й да удря майка й, а я видяла вече паднала на пода.

Когато подала сигнала на телефон 112, дъщерята обяснила, че майка й лежи на земята в кома, а всичко наоколо е в кръв.

Полицаите, които отишли на адреса, обаче заварили друга обстановка. Кухнята била разхвърляна, имало съборен стол, но кръв нямало, а жената не била в кома.

Лекарят, който е приел Биляна в болницата, обяснил, че тя имала леко нараняване в тила със съвсем слабо кървене.

След като описа тези показания на свидетелите, съдът посочи, че Михайлов трябва да бъде незабавно освободен без мярка за неотклонените.

В залата беше и брат му Васил Михайлов, в чийто дом в момента живее синът на прокурора – също Васил, който е под домашен арест заради обвинения в побои срещу перничани.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts