| | | |

Вигенин потвърди бомбата: Ще се обсъди кандидатурата на Корнелия Нинова за трети мандат

“БСП е готова с жалбата до Конституционния съд срещу решението на депутатите новоизбраните конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да изкарат пълния си 9-годишен мандат”

Това заяви в “Денят започва” по БНТ Кристиан Вигенин.

Той обясни, че преди да внесат жалбата ще обсъдят съдържанието ѝ с представители на “Възраждане” и “Има такъв народ”.

“Фокусът на БСП е към европейските избори”, допълни Вигенин.

По думите му БСП се намира в по-добра кондиция поради добрите резултати на местните избори, а разделението е преодоляно.

“Предстои да се обсъди въпросът с кандидатурата на Корнелия Нинова за трети мандат. Въпрос на преценка е каква стъпка ще предприеме тя самата.

Има правна страна на въпроса. Първото, което ще направим сега, е да се фокусираме върху европейските избори. От 1 февруари започват нашите събрания по-места”, коментира Вигенин.

“Изборът на нови ръководства в партията ще започне непосредствено след европейските избори”, каза още Кристиан Вигенин.

В този месец, който предстои ние ще трябва дадем оценка на работата на нашите представители в ЕП. Никой не е абониран за пост, посочи. По думите му, той иска да види повече млади хора в листата за изборите за ЕП.

От 1 февруари започват нашите събрания. БСП остана последната демократично структурирана партия. Няма да бъде провал, ако кандидатите за евровота под 5 човека, допълни Вигенин.

Вигенин поясни и за какво ще настояват от БСП при избора на ръководства на регулаторите с изтекли мандати.

“Ние държим в тези регулаторни органи – някои от тях много важни – КФН, КЗК Комисията за противодействие на корупцията да не влязат политически лица, както това се случва сега, а да влязат най-добрите професионалисти.

Не е проблем толкова партийното членство, но ние държим тези органи да не бъдат разпределяни квотно. Едно на ГЕРБ, едно на ПП, едно на ДПС и оттам нататък каквото предложат това, каза още Кристиан Вигенин.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts