| | |

БСП още вярва, че е победител на изборите в София: Няма да позволим нашата победа да…

“Няма да позволим нашата победа на местните избори да бъде открадната и затова ще се борим докрай пред съда.

Местните избори бяха изключително успешни за нашия кандидат. Резултатът, който постигнахме, беше плод на нашия труд. Градът в момента, виждате сами, е в бедствено положение”.

Това обяви на пресконференция лидерът на БСП-София Иван Таков във връзка с оспорването на резултатите от изборите, бюджета на столицата и кризата в общинския съвет.

“Времето за преговаряне приключи, градът и жителите нямат повече време за губене. Трябва да се гледа и бюджет. Срещата за него миналата седмица се провали, утре ще опитаме пак. Бюджетите на ГЕРБ, знаете много добре, сме критикували винаги”, допълни още той.

Общинският съветник Ваня Григорова допълни:

“Действията на господин Васил Терзиев се разминават с очакванията. Ние ще опитаме да предложим подходящ бюджет, но наистина не видяхме значителни промени в него.

На първо място се вижда, че ние сме много зависими от имотния пазар. След като бюджетът разчита на имотните сделки, трябва да има добре разработена политика по казуса”.

“Заплатите в момента също не могат да бъдат покрити и това трябва да се промени. По отношение на здравеопазването няма предвидено увеличение на средствата. Не се изпълняват поетите ангажименти към момента.

В сектор “Култура” положението е сходно и този проблем отново не се решава в бюджета”, добави тя.

След Ваня Григорова, в критиките отново се включи Иван Таков.

“Винаги сме държали на децентрализация на бюджета, трябва да се хванем сериозно на работа, а ние от БСП не сме спирали да работим. Затова още веднъж ще повторя, че времето за шикалкавене приключи”, посочи той.

По думите му има приета от съда експертиза, която “ясно и категорично показва, че в над 90% от анализираните протоколи има разминаване в подадените и отчетените данни”.

“Това е нещо, което казахме веднага след изборите – виждаше се с просто око. Анализирани са 1/6 от секциите с машинно гласуване. Съдът, въз основа на тази експертиза, разшири обхвата – да бъдат проверени и останалите секции”, конкретизира Таков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts