| | | |

Цирковете в парламента нямат край: Цончо Ганев заговори за депутат, лъснал в гей оргия, Костадинов се притеснява за Бойко Рашков

Мотивите да не подкрепим това да водите тази комисия и даже да ви отстраним от нея, се разделят на две.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Речта му е по повод настояването на група народни представители, сред които Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски, да се преразгледа ротацията на оглавяването на комисията за спецслужбите. Поводът е, че начело на нея в момента трябва да застане „Възраждане“.

„Има и персонален мотив, но вие сте хора, които казвате, че съжалявате, че Путин не е направил блицкриг в Украйна. Как ще поверим цялата секретна информация от спецслужбите на хора като вас, при все, че Русия е обявила, че България е неприятелска страна“, запита Божанков.

„Партньорите ни мислите ли как ще гледате на това. Възраждане е партия, която е подвигала въпроса за излизане от НАТО и т.н. Как може да им се има доверие. Мотивите да не подкрепим са повече от изчерпателни и персонални и политически“, каза Божанков.

„Няма как Костадинов да е начело на тази комисия, това няма как да се случи“, категорично завърши политикът.

На трибуната след него се качи Костадин Костадинов:

„Управляващите имат контрол върху контрабандни канали и трафика на хора. Това заяви г-н Дренчев и ще го помоля да разгърне тезата си. Тези хора не се свенят да извършват и убийства.

Притеснявам се за Рашков, защото го няма, дано да е добре човекът, в тяхната група стават ужасяващи неща. Сигурно това е истинската причина да не искат ние да поемем службите“, заключи Костадинов.

На трибуната се качи и Цончо Ганев:

„Преди Коледа и Нова година, в знак на протест от страна на опозицията, блокирахме работата на НС. Тогава имаше стълкновения.

Месец по-късно по-точно миналата седмица, имаше тежка седмица, през която от „Възраждане“ влязохме в тежки словесни разговори с управляващите“, каза той.

„Миналата седмица управляващите казаха, че „Възраждане“ опитва да овладее службите. Каква е разликата между управляващите и Сталин? Няма разлика.

Вие сте облечени в розово, нагли сте, проповядвате неомарксизъм, неокомунизъм и всичко нео. Моралното разложение ходи с вас, облечено в евроатлантически ценности“, каза националистът.

„Същите долнопробни крадци. Обвинявахте, че ГЕРБ са мошеници, а сега управлявате с тях“, заяви той.

Реално погледнато имаме мнозинство, което по нищо не се различава с тези, които през 45-а година раздаваха правосъдие. Какво ще стане, като се обърне колелото на историята?“, запита Ганев.

По думите му управляващите са се самообявили за демократи, но искат да са комунисти. Словода на слоеото? Няма такова нещо – медии, бухалки“, каза Ганев.

На трибуната се качи отново Божанков:

Цончо Ганев бе за забележка. Първо е обидата. Ако ще си разменяме обиди може да кажем кой прилича на Херфлик от „Ало, ало“, само че обиди няма да си разменяме“, поде депутатът.

„Има и още една причина, поради която той трябва да получи забележка. Той трябваше да говори по темата на дебата.

Тя е има ли партия „Възраждане‘ някаква проруска зависимост, поставя ли това в риск националната сигурност, ако застанат начело на комисията.

Разбирам колегата Ганев, че излиза като имот експерт и говори за чужди имоти, ама като чете медии, е добре да прочете те какво пишат за имотната сделка на сина му“, закова го Божанков.

„Той сега като говори за имоти, явно има някакъв фетиш. Чувства се силен в темата и излиза да говори.

Само че темата не е за евтиния имот на сина му. Темата е съвсем друга – представлява ли проруската партия „Възраждане;“ риск за националната сигурност“, завърши Божанков.

Цончо Ганев излезе на трибуната за лично обяснение, а неговата група скандираше „Давай, Цончо“:

„Преди няколко месеца в старата сграда на НС, лицето Божанков си позволи в присъствието на Асен Василев, да го призове всички органи под шапката на МФ да започнат проверка на лицето Цончо Ганев и какво бил направил.

Това бе желанието му да смачка опозицията. Асен Василев угоднически го послуша“, каза той.

„Същото това лице от тогава е фиксирано върху мен и семейството му. Същото това лице не коментира, че има видео записи, че участва в гей оргии.

Да коментира това, а не мен и моето семейство. Това може да станете и да коментирате. Иначе на мен ми е ясно, че вашият министър може да изсипе цялата репресия върху опизицията“, завърши той, защото микрофонът му бе спрян от водещата заседанието Росица Кирова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts