| | | |

Георги Кадиев хвърли бомба коя скандална личност води преговорите за сглобка в СОС

яИзключително любопитен намек относно безплодната тримесечна сага в Столична община направи във фейсбук бившият зам.-министър на финансите и екс общински съветник Георги Кадиев.

Той твърди, че скандалният в близкото минало Красьо Черния води преговорите за сглобка в СОС.

Ето какъв пост публикува той в социалната мрежа:

„С удивление разбирам, че неформалните преговори за сглобка в Столичния общински съвет се водят и от фамозния Красьо Ч.

Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено.

Много тъмнина и много кеш, както казва другата фамозна фигура Делян П.

Вече съм убеден, че по-добре нови избори в София и този път ще изградим реална алтернатива”.

В предишната си публикация Кадиев открехва вратата още малко – за това кой за какво се бори и до какво иска да се домогне в Столична община:

“Доколкото разбирам, идеята на ГЕРБ за СОС е “всички на масата”, избират Цветомир Петров за председател на СОС, всяка група получава председатели на комисии, като ГЕРБ взимат две от най-важните: стопанска и бюджетна.

Това тотално ще размие отговорност кой управлява и кой е опозиция и ще замете всичко, сторено в годините на Фандъкова.

Надявам се, някои там все пак имат разум”.

Красьо Черния (или Красимир Георгиев) е родом от Плевен. Той добива популярност през 2009 г., когато беше обвинен в това, че осигурява гласове за избор на висши магистрати.

В медиите тогава изтече информация, че Красьо притежава “тефтерче” с 1040 телефонни контакта, сред които на десетки магистрати, политици, полицаи, както и много собственици на фирми в цялата страна.

Това даде повод на тогавашния правосъден министър Маргарита Попова да говори за “брокерство” в съдебната система, същият етикет бе използван от редица политици и множество медии.

Прокуратурата обяви, че общо 35 магистрати са засечени с контакти с Красьо или фигурират в неговото “тефтерче”.

Към онзи момент общо 14 от тях са кандидати за шефове в съдебната система, а петима са действащи шефове. Заради контактите с Георгиев оставки от ВСС подават двама негови членове, които впоследствие изхвърчаха и от съдебната система.

В крайна сметка обаче държавното обвинение така и не успя да установи (или поне публично не съобщи) за какво са си говорили с Красьо всички тези влиятелни хора.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts