| | | |

Борисов взриви парламента с остри думи за Терзиев: Няма да го направим! Сега цялото разузнаване стана управляващо в София, няма да се правим на подлога на ДС.

Десислава Атанасова вече не е член на партия ГЕРБ.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Още в деня на изслушването Десислава Атанасова си подаде оставката от партията и партията я прие, уточни Борисов.

“Не знам програмата на президента, за да коментирам. Това е най-прозрачната процедура – изслушване на двамата съдии, след това дебат в парламента.

Докато от неговата квота той еднолично решава без изслушване. Не съм аз този, който дава оценка на държавния глава.

Това се дава по време на избори и той беше избран. Но, когато обвиняваш парламента в непрозрачност, а еднолично, без никакъво изслушване си назначил конституционни съдии – мисля, че не е правилно”, посочи още Борисов.

Борисов поздрави новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков: “Надявам се, че ще изпълняват стриктно законите на тази страна”.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не скри раздразнението си, че новите управляващи на София вече 4 месеца не работят и постоянно са им виновни други, най-вече ГЕРБ.

“Глоби, глоби, глоби”– това според него е решението на проблемите с почистването на столицата от снега, предвид вече сключените договори с фирми.

Борисов коментира и блокажа в Столичния общински съвет за избор на председател.

“Виждам абсолютна невъзможност този кмет и неговата клика да се справят. Непрофесионализъм, преписали са бюджета от Фандъкова, опитват вчера да правят номера”, ядоса се той и на вчерашните опити за избор на шеф в общината.

Той обясни, че избирателите са отредили на ГЕРБ да са опозиция.

“Насадиха ДС в София и се правите, че не са отрочетата на ДС”, гневен бе той.

И отново помни как при назначаването на Дончо Барбалов за зам.-кмет Атанас Атанасов веднага поискал отстраняването му заради роднинските му връзки със службите.

“Сега цялото разузнаване стана управляващо в София, вие питате правим ли бойкот. Проявяват некомпетентност във всяка сфера – хората се изпотрепаха в леда, няма бюджет, няма нищо”.

Борисов изтъкна, че като бил кмет имал 62 съветници от различни партии и нито един “негов”, чак след 2 г. и половина имал мнозинство, преди това работел с чужди съветници.

“Едва ли не съм виновен, че Терзиев не може да се справи. Не сме отишли да се направим на подлога на ДС – тия, дето са убили дядо ми. Няма да го направим”, коментира той скандалите между ГЕРБ и ПП-ДБ-СС в София.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts