| | | |

Радев няколко пъти си е изпускал нервите, че иска пари. Алчността му не е тайна!

“Знаех, че президентът има неистово желание за пари, изпускал си е няколко пъти нервите, по отношение на това, че иска пари. Неговата алчност не е тайна. Ще се разбере някой ден, предполагам, че я има и документирана.”

Това шокиращо изказване направи политологът Калоян Методиев в студиото на “Денят ON AIR”.

снимка: Архив

“Вчера Пеевски загатна, че трябва да се провери какво се е е случило с разследванията срещу държавния глава. Той намекна за “дела на трупчета” и за отношенията му с главния прокурор.

За “Пътя на Копринката” пък от две години говори лидерът на ГЕРБ”, припомни Методиев.

“Първият човек, който трябва да отговори на въпросите какво е “Пътят на Копринката”, е Борисов.

Той се крие от журналистите и не коментира какво се случва, защото трябва да заеме страна, а той иска хем да е в правителството, хем да си запази прекрасните отношения с Радев.

Той е този, който трябва да отговори на тези въпроси, а вторият е Пеевски”, категоричен е политологът.

Калоян Методиев е бивш началник на кабинета на президента на Република България в периода от 19 август 2019 г. до 21 септември 2020г., заради което твърди, че знае и вътрешна информация за самия Радев.

” Радев нямаше корупционните инструменти да се случи това нещо – служебните правителства. За последните две години той направи 5 правителства. Правеше ги нарочно, така че да продължат максимално бързо.

В един момент 2021 г. забързваше процедурите, за да не може партиите да се разберат да отидем на избори, след това 2022 г. пък разтягаше максимално, за да му остане служебното правителство на власт. Той се срасна с властта, хареса му”, каза Методиев.

Политологът е категоричен, че Пеевски дължи отговори на обществото, защото към момента думите му могат да бъдат възприети като клевета или правене на интрига или като заплаха към Радев.

Пеевски пък призова Сарафов да се заеме с този казус и затова Методиев призова Борисов, Радев, Пеевски, Сарафов да излизат да говорят: “Да казват какво има зад тези хора”.

По негови думи президентът е трябвало да излезе пръв да отговори на критиките към него и е учудващо, че досега не го е направил.

“Няма друга европейска държава, в която лидерът на парламентарна група излиза и казва, че президентът е затънал в корупция, кеш, разкрития за обкръжението му, което е свързано с контрабанда – всички смъртни грехове, заради които президент не може да остане и един ден на пост”, убеден е политолигът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts