| | | |

Червен евродепутат скочи на Корнелия: Лъже! Думите и за оръжието за Украйна бяха възмутителни

Право на Корнелия Нинова е да разпространява неверни твърдения, а именно, че сме гласували за предоставянето на оръжия. Това идва от човек, който като икономически министър в едно правителство направи рекорден износ за оръжия към Украйна. Ние никога не сме гласували “за” предоставянето на оръжие за Украйна.

снимка: Архив

Това каза евродепутатът от ПЕС/БСП Петър Витанов по Euronews Bulgaria.

Още ми е рано да ви кажа дали ще се кандидатирам за нов мандат за евродепутат, но мога да кажа, че няма как да се съглася да бъда номиран за такъв от сегашното ръководство на БСП. Имам достойнство.

Залогът трябва да е по-голям от това да се цели в едно евродепутатско място за всички, които са в политиката.

„Въпросът е много по-голям от това да преминеш от мандат в мандат. Когато виждаш какво се случва в политическата система в България, в управлението, а и в опозицията, залогът трябва да е много по-голям за всички тези, които се занимават с политика и са съхранили своята почтеност“, каза Витанов.

Не са ми предлагали да съм лидер на нова формация. Комитетът, който се бори за това да не се променя датата на националния ни празник даде надежда на хората, че ще се случи нещо такова.

Този ИК не си е поставял за цел да има следващата стъпка. Но има такива очаквания, да. Президентът се обособи като единствения обект на атаки от сглобката. ДПС винаги е имало определена роля в българската политика.

Имаше предварителна уговорка за избора на новите съдии в КС. Те не се съобразиха с тълкуването на КС. Залагат административна политическа криза след 7 г. Загърбиха и морала.

За мен изцяло беше опорочена процедурата по избора на нови съдии за КС.

Президентът поне не е излъгал своите милиони избиратели.

Хората от тази сглобка излъгаха своите избиратели, защото в предизборната кампания те обявиха, че ще се борят едни срещу други. Сега виждаме мнозинство, което ние не помним от десетилетия – 170 души

Възможността за създаване на нова политическа партия буди страх както у управляващите от сглобката, така и у представителите на опозицията. Президентът е атакуван яростно, защото е единствената алтернатива.

Витанов, който беше председател на Инициативния комитет за запазване на националния празник Трети март, заяви, че целта е била изпълнена.

„Благодарение на подписката празникът беше запазен. Това беше единствената поправка в Конституцията, от която управляващите се отказаха между отделните четения в Народното събрание“, припомни той и цитира последното изследване на „Галъп“, според което и 80% от българите не искат промяна на националния си празник.

След избора на конституционни съдии, управляващото мнозинство ще продължи с непрозрачно разпределение на постове, смята Витанов.

„Сглобката ще продължи с тежки пазарлъци като на Капалъ чарши. Следва ротация, регулатори, битката за София. Всичко това ще бъде изтъргувано, така че всички участници да бъдат удовлетворени.

ПП-ДБ се превърнаха в служители на останалите две партии, срещу които уж се бореха. Хората от сглобката излъгаха своите избиратели, защото в предизборната кампания говореха точно обратното на това, което после направиха.

Така че очаквам все повече и все по-непрозрачни сделки. Все повече доволни партийци – от първи, втори, трети ешалон.

Те няма да разтурят тази коалиция, хората са тези, които трябва да го направят“, добави Петър Витанов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts