| | | |

Градският прокурор на София: Дело „Кешгейт” в СГП няма, Радев не може да…

Софийската градска прокуратура проверява какви данни има по отношение на лицата Сотир Ушев и Николай Копринков

Това каза пред журналисти градският прокурор на София Илияна Кирилова.

По думите ѝ случаят вече е разпределен на наблюдаващ прокурор, възможно е и Делян Пеевски да бъде призован на разпит.

Успоредно с това в градската прокуратура върви мониторинг на дела, които са дошли от закритата вече спецпрокуратура, уточни Кирилова.

„Дело „Кешгейт” в Софийската градска прокуратура няма. Ако е имало нещо в Специализираната прокуратура, ние в момента правим ревизия на тези дела, тъй като получихме една огромна бройка.

А що се отнася до президента Радев – знаете, че има едно решение на КС и там в момента няма какво да се направи, докато г-н Радев е държавен глава”, заяви Илияна Кирилова, градски прокурор на София.

По-рано през деня Пеевски настоя компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство.

Разкритията, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш”, станаха известни като “Кешгейт – пътят на Копринката” (от името на президентския съветник Николай Копринков).

Преди седмица депутатът от ДПС обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев в служебните правителства на Радев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts