| | | | |

Ответен удар! Пеевски попиля Радев: Диктатурата на Мистър Кеш свърши! Има много касиери, много кученца, които…

Искам институциите да започнат да работят, да има ново начало, хората да получат правосъдие, всички да са равни. Чудесно е всичко, което казва Мистър Кеш, да бъде проверено.

Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Диктатурата му свърши, няма да се повтори. Единственото, което е чудесно – изкарах го от удобния комфорт на уютния му кабинет.

Той излезе, каза, че ще прави партия. Чакам го на терена, ръкавицата е хвърлена, аз я приемам.

Искаме битка на политическия терен.Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията, да се крие зад пълния си имунитет.

Интересното, което прокуратурата каза днес, е, че не могат да предприемат действия, защото той имал имунитет. Значи чакаме имунитета му съвсем скоро да падне. Има си процедура за сваляне на този имунитет.

Нека прокуратурата ни даде данни – има ли нещо, няма ли. Аз нищо не твърдя. Чакам отговор от прокуратурата и от службите“, посочи той.

„Не мога да разбера прибързания отговор на прокуратурата, че нямат абсолютно нищо за съветниците на президента, аз още не съм си подал питанията.

Малко по-рано градският прокурор на София Илияна Кирилова заяви, че от петък насам прокуратурата проверява има ли в масивите ѝ стари преписки и дела срещу хора от обкръжението на президента Радев.

По думите й до момента няма открити сигнали срещу Копринков, а срещу Сотир Ушев има намерен един.

“Аз ще пусна моите искания до час, но те как отговориха толкова бързо на едно съобщение от медиите, че нямат нищо за съветниците на президента?

Щом толкова следят медиите, нека да ги проследят как от няколко години се говори за “пътя на Копринката”, за Сотир Ушев. Има много неща по темата в медиите, но никой не прави нищо”, заяви още Пеевски.

И попита:Той как решава, като “Мистър Кеш” ли? Като последна институция на държавата ли?”.

“Днес разбрахме, че президентът ще прави партия, значи чакаме имунитетът му съвсем скоро да падне.

Ако внимателно се прочете, в Конституцията си има процедура за сваляне на този имунитет. Нека прокуратурата да каже дали има данни срещу президента.

Има много касиери, много кученца, които влачат плячка в тъмната институция“, добави още Делян Пеевски.

Относно думите на президента Радев, че трябва компетентните органи да дадат информация за казусите ББР, БТК, Булгартабак и др. Пеевски коментира, че се „радва по всичките казуси да се излее пълната информация“.

И добави за финал:

“Страх имаше в очите на Радев, не в нас, от появата на нова политическа формация.

Очаквам Радев си подаде оставката и да го видя на политическия терен да стане политически лидер. Да има достойнството да бъде такъв и да се срещнем на европейските избори. Това е достойно.

Единственото недостойно ще бъде, ако тази партия е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts