| | | |

Асен Василев: Президентът да създава партия е против Конституцията

Трябва да спре държавата да се управлява от слухове и институциите да си влязат в ролята.

Това заяви финасовият министър Асен Василев пред медиите относно поредния рунд между държавния глава Румен Радев и Делян Пеевски.

Ако има някакви сигнали и нещо за разследване, институциите трябва да започнат да си вършат работата, иска финансовият министър. През престрелки и недомлъвки, по мнението му, няма да имаме нормална държава.

Относно евентуална президентска партия финансист номер едно каза, че силно се надява Румен Радев да не направи свой проект, защото това е в противоречие с Конституцията.


Нямам притеснения – така той отговори на въпрос относно подадените от БСП сигнали срещу служебната власт, в която и той е бил министър.

Силно подкрепям реформа в службите, каза още Асен Василев. Отново той каза, че компетентните органи трябва да си свършат работата по всички сигнали, иначе това ще е разказ по картинка, по думите му.

Текат разговорите между Николай Денков и Мария Габриел за ротацията. Той очаква сравнително малки смени в управлението.

Официално Асен Василев не е получавал оферта за вицепремиер. Няма да има структурни промени в кабинета, става ясно от коментара му.

Василев е за безплатно образование, но срещу задължение завършилите да работят в страната.

Парламентът ще има последната дума дали висшето образование да стане безплатно, заяви министърът на финансите Асен Василев преди изслушването си в парламентарната комисия за еврофондовете.

Василев изрази становището, че балансираният подход изисква след завършване на безплатно висше образование, след това няколко години да има изискване за работа в България:

“Моето лично мнение е, че е добре българските студенти да могат да се възползват от безплатно образование.

Но начинът, по който според мен трябва да стане, е, както е програмата “Стамболов” – ако се възползвате пет години от безплатното образование, след това да имате задължения да работите две-три-четири години в страната.

За да може пък страната да си върне тази инвестиция, която е направила в студента”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts