| | | |

Спиртосаният Дайнов: Атаката срещу ПП е, за да вземат властта Борисов, Пеевски и Радев

„Всички очакват, че покрай ротацията ще има някакъв трус в конструкцията на властта и гледат да се нагласят. Позиционират се”.

Така проф. Евгений Дайнов описа политическата ситуация в страната в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Президентът се наглася да си обяви проекта. Той си каза, че има нужда от нова партия. Делян Пеевски, освен работата на ДПС, върши и своя”, добави експертът.

Политологът препоръча да се замисляме над думите на политиците.

„Пеевски си каза, че иска да е премиер. Той има и друг проблем – в ДПС му е „паркиран” Джевдет Чакъров като усмирител.

Атаката срещу ПП – тази смешна история с апартаменти и къщи, цели те да бъдат максимално отслабени. Докато дойде време за ротацията, така че власт да изтече към други играчи – към ДПС, президента и Борисов”, каза Дайнов.

Според политолога Цветанка Андреева сегашната политическа ситуация определено е война – междуинституционална и политическа.

„Това е най-ярката политическа атака срещу президента. Може да доведе до политически проект на Радев, който е очакван. Името е запазено – „Трети март”, заяви тя и допълни, че държавният глава е разпознаваем като проевразийски политик в България.

„Отговорността за всички прегрешения в служебните мандати пада върху Радев – и като назначения, и като контрол на властта”, допълни тя и заяви, че очаква да има разследвания.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts