| | | |

Депутат от ПП-ДБ разкри: Знам за секретар на президента, който рекетира бизнеса, той е….

Знам за секретар на президента, който рекетира бизнеса. Неговото име и сега е в сайта на президентството като вътрешно-политически секретар на Радев.

Това заяви пред БТВ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, като поясни, че “името на този съветник, бивш селски кмет, се свързва с “Пътя на Копринката”.

Ивайло Мирчев разкри, че при тях са идвали бизнезмени, които са се оплаквали от рекета на този президентски секретар, че са пращали сигнали до държавния глава за неговите действия, но никога не са получавали отговор.

Радев е длъжен да даде отговор на тези сигнали, настоя Ивайло Мирчев.

“За “Пътя на Копринката” сме говори ли още от миналия парламент. Това е пловдивски път. С нас са се свързвали фирми, които са били изнудвани. Част от сигналите са стигали до президентството, но от там няма реакция.

Става дума за кръг от съветници или по-скоро съветник около президента. През 2021 Бойко Борисов го изкарва публично. По тези сигнали нито прокуратурата, нито президенството са предприели каквото и да е”, каза Мирчев в ефира на предаването “Лице в лице”.

Според него “никой не пита президента за тези сигнали, прокуратурата действала ли е по тях.”

“В противен случай всичко навява, че той има облага от това, което се случва”, добави депутатът от ПП – ДБ.

Според него президентът Румен Радев готви политически проект.

“Ясно е, че ще има политически проект, работи се по него. Неговите думи са за политически проект. Каква е връзката между “Пътя на Копринката” и бъдещ политически проект? Прокуратурата е под влияние на президентството”, отбеляза Ивайло Мирчев.

В началото на разговора в студиото той коментира криминалното убийство на Мартин Нотариуса в столицата снощи и изявленията на политици в тази връзка.

“Ще разочаровам опозицията, но мутренските времена не са си тръгвали от България.

Нека видим концесиите на плажовете, кой има силно участие в общнския съвет. Това са мутри, те не са си тръгвали.

Имало е времена на примирие – един клан е получавал благинки, с които си докарват доходи и не водят война. Ще ви кажа как работят. Определена бизнес структура, така наречените мутри, има проблем в съда, те знаят на кого да звъннат, знаят колко да платят и те да решат проблема. С реформата в конституцията премахваме това.

Когато някоя мутра прави лоши неща и няма кой да реши проблема, тогава ние ще сме решили проблема с мутрите”, каза Ивайло Мирчев.

Той коментира и законопроектът за връщането на санаторно-оздравителния комплекс “Камчия”.

“Камчия е едно прекрасно място на българското Черноморие, продадено на Московска община. Изпозва се за влияние вътре в страната на определени руски интереси. Законът не е за Камчия, а за всякакви активи на санкционирани лица.

Нашата цел е да има справедливост. Аргументи има от 2014г., когато Русия окупира Крим.

Руската държава и свързани с нея лица имат имоти в страната за част, от които няма документи.

С този закон искаме да имаме ясен регламент, според който да бъдат замразени активите на всички санкционирани лица.

Те ще бъдат продадени на търг и парите ще бъдат дадени на Украйна. В годините България е подарявала много имоти на Русия. Това не е справедливо”, коментира Мирчев.

По думите по тази тема няма съпротива в сглобката.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts