| | |

Лойд Остин разказа за страшната болест, с която води битка и се извини на Байдън

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се извини за това, че е скрил диагнозата си рак на простатата и хоспитализацията си от президента Джо Байдън и останалите членове на правителството, предаде АФП.

“Трябваше да кажа на президента за диагнозата ми рак”, заяви той на пресконференция. “Извиних се директно на президента Байдън”.

Остин на практика изчезна от общественото полезрение в края на декември и началото на януари, след като на 22 декември получи усложнения от лечението на лека операция на простатата.

Дори Белият дом не е информиран за хоспитализацията на Остин до 4 януари, Конгресът е уведомен едва на следващия ден, а Байдън научава за диагнозата рак едва на 9 януари.

Остин заяви, че не е разпореждал на “служителите си да крият от никого хоспитализацията ми”, и заяви, че не е обмислял да подаде оставка. Въпреки това той призна: “Не успяхме да се справим с това.”

Той разкри, че все още се възстановява и има ограничена употреба на единия си крак, като използва количка за голф, за да се придвижва из сградата на Пентагона.

Здравословните проблеми на Остин и необичайната секретност на лечението му идват в момент, когато американските сили отблъскват ежедневните ракетни атаки на хутите по морските пътища в Червено море и подготвят военен отговор на убийството на трима американски войници, базирани в Йордания, при атака с дрон.

Високопоставеният правителствен военен служител е и ключова фигура в опитите на администрацията да запази подкрепата за борбата на Украйна срещу руската инвазия, тъй като републиканските членове на Конгреса отказват да приемат нов пакет от помощи.

70-годишният кадрови войник първоначално претърпя лека операция за лечение на рак на простатата на 22 декември, като на следващия ден се завърна у дома, но на 1 януари беше приет отново поради усложнения, включващи гадене и силни болки. Той се върна на работа на 29 януари.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts