| | | |

Зрее огромен СКАНДАЛ: Движение “Трети март” на Радев – с патент за шоу и дискотеки

Регистрацията на търговската марка “Движение Трети март” е на път да предизвика сериозен юридически скандал.

„Движение Трети март“ е получила регистрация от Патентното ведомство на 5.12.2023 година, след като е подадена молба на 4-ти август от Весела Лечева.

В дейностите, които са записани, има всевъзможни – сред които продукция на шоу програми, производство на филми, реклама, управление на търговски сделки, телекомуникация, звукозапис и издаване на книги – само не и такива с политическа насоченост.

Бившият председател на Патентното ведомство Таня Найденова е подала сигнал, според който регистрацията може да се разглежда като нарушение на Кодекса на труда, два закона, практика и морал, съобщава Actualno.com.

Според Найденова регистрацията противоречи на Закона за търговските марки и промишлени образци, както и на Закона за марките и географските образци.

През 2014 година регистрация на същата марка е поискал и Николай Бареков, но е получил отказ заради противоречие с Конституцията и законите, припомня Найденова.

Тя се възмущава, че е скандално и неморално Лечева да прави регистрация с името на националния празник, а марката да се използва за услуги за политическо набиране на средства и финансово спонсориране, всякакви видове реклама и комуникации, търговска цел, икономическо прогнозиране, проучване на общественото мнение, консултации човешки ресурси.

Справка показва, че за трите регистрирани класа евентуалната бъдеща президентска партия на Румен Радев може да работи в следните сфери:

Клас 35: Реклама; управление и организиране на търговски сделки, търговска администрация; административна дейност – тук са включени дейности като маркетинг, реклама, счетоводни услуги и др.

Клас 38: Телекомуникационни услуги – включват дейности като радиопредавания, гласова поща, комуникационни дейности и др.

Клас 41: Образование; обучение; развлечение, спортна и културна дейност – включва широк набор от дейности, най-интересните от които са дискотеки, забавачки, калиграфски дейности, организиране на балове, лотарии, конкурси за красота, оркестри, театрални продукции, шоупродукции и др.

Един от учредителите на “Трети март” обаче – евродепутатът Петър Витанов, вече отрече движението да е част от процеса по създаване на партия с такова име.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТА

Similar Posts