| | | |

Бивша депутатка на ДБ напусна политическия кабинет на социалната министърка, зове за оставки на…

Бившата депутатка от “Демократична България” в 48-ото Народно събрание Кремена Кунева напусна политическия кабинет на социалната министърка Иванка Шалапатова.

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук.

Кунева обяснява, че го прави, за да не става заради нейната гражданска позиция жертва на политически атаки самата министърка.

В друг пост бившата народна представителка, която не получи избираемо място в листите и сама се отказа от битката за 49-ия парламент, също призовава за оставката на здравния министър.

“Смятам за редно и въпрос на достойнство и морал проф. Хинков и директора на “Пирогов” д-р Валентин Димитров незабавно да подадат своите оставки”, написа Кунева.

И подканва политическите формации от своята коалиция: “Демократи за силна България, Да, България, Зелено движение, Продължаваме Промяната, времето за каузите дойде”.

За оставките в МЗ и в “Пирогов” отправи апел по-рано и майката на починалото от рядка болест 15-годишно момиче Даная, която дари органите й за спасяването на човешки живот. Починалото дете спаси четирима души.

Като една от причините да напусне политическия кабинет в Министерството на труда и социалната политика Кремена Кунева изтъква именно каузата си във фондация Даная, която по думите ѝ, е подложена на много силен натиск.

“Решението ми е, че считано от утре, напускам политическия кабинет на МТСП и за неопределен период от време политическата сцена.

Напускам политическия кабинет не защото съм разочарована от екипа, а напротив – точно обратното!

Екипът, който Иванка Шалапатова е създала, а и самата Ваня, са това, за което, честно да ви кажа, винаги съм искала да видя в Социалното министерство на една модерна и съвременна България, но признавам си, дори не съм си и помислила, че е възможно в тези времена да се случи.

И сега идва въпросът защо.

Напускам политическия кабинет, защото в това си качество не мога да си позволя да имам силната си гражданска позиция и да защитавам свободно каузите си, без това да навреди на самия екип на Ваня и да се ползва от недоброжелатели и/или политически опоненти”, написа Кунева.

“Видяхме какво се случи с Емин и Тагарев за нещо много по-малко от това, за което съм дала последните 4 години като битки.

Ваня и екипът и не просто не заслужават това, а точно обратното, заслужават пълната ми подкрепа и ще я имат без значение от моята функция, дотогава докогато виждам, че имаме едни и същи цели и визии за по-доброто бъдеще на децата ни в тази страна”, коментира активистката на ДБ.

“Но ако съм научила, макар и малко от политиката в България, то това е, че и най-добрите намерения могат за части от секундата да станат жертви на пошла и грозна пропаганда.

Е, аз няма да го позволя. Нито по отношение на Ваня и МТСП, нито по отношения на Фондация Даная, върху която в момента има брутален натиск и битки, които ще отворят огромни полета за всякакъв вид манипулации.

Та, на всички недоброжелатели, които четат този пост, ще кажа, че съжалявам, но не познахте човека.

Колкото и да се опитвахте да ме вкарате в полето на човек, който се е променил с влизането си в политиката, съжалявам, но ще ви разочаровам.

Никога за мен политиката не е била цел, а средство.

А точно в този момент вярвам, че ще съм много по-полезна извън нея, защото каузите на Фондация Даная са каузи за живота на децата ни”, пише още Кремена Кунева, която в миналия парламент стана популярна като депутатката, анатемосала “Възраждане” в пленарната зала, след като те отказаха да признаят, че в Украйна по времето на Сталин е имало гладомор.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts