| | | |

РАЗКРИТИЕ: Нотариуса бил защитен свидетел срещу знакова личност, имал и охрана

Мартин Божанов-Нотариуса е бил защитен свидетел на прокуратурата срещу бившия следовател Петър Петров, по-известен като Пепи Еврото, твърди сайта Safenews.bg.

Според източници от МВР, Нотариуса доскоро е имал назначена полицейска охрана, подобна на тази на бившата жена на Пепи Еврото – Любена.

Наскоро обаче гардовете били отзовани, тъй като в МВР смятали, че няма опасност за живота на Божанов.

В същото време стана ясно, че последното нещо, което Божанов е написал във Viber профила си е: „Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш. А колкото повече знаеш, толкова повече пиеш.“

Той е качил сторито във Viber след последния си сън – на 30-ти срещу 31-ви януари.

На 31 януари се прибрал в дома си в комплекс “Глория палас”. Около 19,20 часа и паркирал колата си след бариерата. По това време се сменяла охраната. Негов съсед разхождал кучето си из двора. Той чул изстрелите и видял как Божанов пада на земята. Мъжът се уплашил и веднага се прибрал. Твърди, че така и не видял убиеца.

Днес от СДВР съобщиха и друг смущаващ факт – Нотариуса е убит в 19:20 часа, но съпругата му Гергана подава сигнал малко след 20 часа, т.е. – около 50 минути след разстрела. Самата тя не е дала разумно обяснение.

Това не бил първи опит за убийството на Божанов.

Още през 2008 г., след като прави първия си имотен удар, е направен опит да бъде прострелян в столичния квартал „Фондови жилища“, където е живял към онзи момент. Единственото, което е спасило като по чудо живота му, е грешка на стрелеца и близка стоянка на таксита.

През 2013 година, отново след спорна сделка с имот с лица от ъндърграунда, Божанов пак е атакуван. Случката се разиграва сутринта през летен ден в столичния квартал „Свобода“.

Нотариуса, вървейки пеша към автомобила си, е атакуван от 4 лица с маски и тръби. Те му нанасят толкова тежка телесна травма, че той лежи за лечение четири месеца във ВМА.

Забъркан е в стотици сделки за апетитни имоти, по които има следи в регистрите и сигнали в прокуратурата, но няма обвинения.

Божанов е и действащо лице в разследване от 2021 г. за принуда към съдиите Владислава Цариградска и Цветко Лазаров, за които обаче също няма повдигнати обвинения.

Мартин Божанов е осъждан за кражба с взлом, но през далечната 1994 г., когато е едва на 19 години, но така й не е осъждан за имотните си измами.

Стари журналистически разследвания сочат, че убитият може да прехвърли всеки имот, който клиентът му поиска. Това се е случвало срещу 70% от реалната цена на имота. Смята се, че той не е действал сам и е свързан с мрежа, в която участват нотариуси, съдии и магистрати.

Преди години Нотариуса се прочу с това, че стана първият клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев“.

През далечната 2008 г. комисията „Кушлев“ отне имущество за 430 000 лева от Божанов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts