| | | |

Депутатка от ПП-ДБ шокира: Бившият руски посланик у нас и синът му са получили…

Бившият руски посланик у нас е получил българско гражданство. В мотивите пише, че това е заради развитие на обществено-икономическите отношения между двете държави в сферата на туризма

Това каза по Нова тв депутатката от ПП-ДБ Кристина Петкова, но не се ангажира да говори конкретно с имена.

И добави, че след това и синът му кандидатства, на основа на това, че вече единия родител има такова и получава българско гражданство също.

По думите й има спешна нужда от реформа в службите ни за сигурност. Председателят на ДАНС трябва да слезе от този пост, категорична е Петкова.

“Имаме много данни за руснаци, които са получили нерегламентирано българско гражданство, тази практика продължава. Законът за българско гражданство допуска придобиване на такова за заслуги”, обясни тя.

Според нея именно това се оказва като вратичка за руснаците у нас.

“Има такива, за които няма никакви данни, че имат заслуги в спорта. Масажист, психолог пишат се, че са в сферата на волейбола, двама от “Лукойл” си преписват заслуги в баскетбола и така си вземат гражданство.

А ДАНС се опитват да си измият ръцете със Съвета по гражданство към правосъдното министерство”, възмутена бе Петкова и посочи, че няма обяснение защо се получава така, можела само да предполага.

Относно това кой ще бъде председател на парламента, тя потвърди, че се обсъжда името на ген. Атанасов, но не даде повече яснота.

За имена на министри, които ще останат и които няма, тя не се зае да даде отговор. Каза, че в момента текат преговори между Мария Габриел и акад. Николай Денков.

Петкова каза и че има мнение за МВР министърът Калин Стоянов и ще се радва да не го види в състава на следващия кабинет.

По отношение на евроизборите, според нея ще е най-добре всички партии (ПП-ДБ и ДСБ) да се явят заедно, но все още не е взето окончателно решение.

“Това са процеси, трябва да минем одобрение, моята убеденост е че трябва да се явим заедно като коалиция ПП-ДБ”, заяви депутатката.

На въпроса Никола Минчев ли ще води листата, тя каза, че не вижда причина да не се съгласят с неговото име.

От думите й стана ясно, че Радан Кънев като евродепутат и в момента, отново е номиниран вече на ниво ДСБ като водещия кандидат.

Относно президентският проект

“Недостойно е чрез президентската институция да се позиционира политически. Това е моя паралел с Първанов и по-късно създадената “АБВ”, каза Петкова и предположи че ПП “3-ти Март” на Радев ще претърпи същата съдба.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts