| | |

Ваня Григорова хвърли бомба: ДБ саботира Терзиев

Смятам, че що-годе има консенсус в Общинския съвет, да бъде подкрепен представител на ПП-ДБ-СС. Очаквам на 8 февруари да имаме избиран председател.

Това заяви общинският съветник Ваня Григорова в ефира на БНТ.

По думите ѝ това ще е резултат от политиката на “тези хора, които тропат с краче и настояват да окупират всичко”.

По повод дали тя би подкрепила въпросния кандидат, Григорова посочи, че със 170 000 гласа да управляваш милион и половина граждани, не съответства на волята на избирателя.

“Натискът, който упражняват Терзиев и ДБ, като обясняват, че не почистват клоните, защото няма председател, на всички ни е ясно, че това е рекет”, посочи тя.

Според нея обаче има колебания относно въпросния кандидат – Цветомир Петров.

“Всички си дават сметка, че това е извиване на ръце. Но всеки трябва да реши докъде е възможно да направи компромис.Другото, което ще се случи е да идем на нови избори, което значи още половин година безвремие. Аз не бих укорила никого, който ще поиска да се избегне това”, каза Григорова.

“Те непрекъснато повтарят, че били дали няколко варианта, за да се разреши ситуацията. Всичките варианти бяха да подкрепим техен кандидат”, заяви още тя.

Григорова коментира и премахването на Паметника на съветската армия и поведението на кмета Васил Терзиев.

“Кметът каза: “Най-вероятно областната управителка е изпипала добре документацията, защото е добър юрист”.

Не, ти не си там да вярваш, а да проверяваш. Този кран беше там в нарушение. Аз пуснах жалба”, ядоса се тя.

По думите ѝ има вътрешни дразги в коалицията ПП-ДБ-СС. “Кампанията бе изнесена от “Спаси София”, а не ПП и ДБ.

Доколкото има някаква експертиза за управление на София, тя е на Спаси София. Те направиха Терзиев кмет, докато той се криеше зад охранители и бягаше от дебати, включително и от мен.

Невдигането на клоните толкова време сочи за саботаж от страна на ДБ към Терзиев, защото техни са районните кметове. Имаше саботаж от страна на националното ръководство срещу местното ръководство в София”, смята Григорова.

Тя коментира и докъде е стигнал казусът с липсващите флашки от изборите за столичен кмет.

“На 15 март ще бъде следващото заседание на съда, дотогава вещите лица трябва да са направили преглед и след това да се премине към броене на хартиените бюлетини. Дори и да се докаже, че има разминаване, аз няма да бъда кмет, а ще се премине към нови избори”, поясни тя.

Григорова коментира и хипотезата за политическата ѝ кариера. Тя посочи дали би оглавила нова партия и по-конкретно движението “Трети март”.

“Нямам такива амбиции, нямам и такава покана, към момента съм общински съветник”, заяви тя.

“Няма никакво съмнение, че има нужда от алтернатива. В момента двете части на сглобката ни се представят като алтернатива.

Разбира се, президентът Румен Радев няма как да е начело. Няма как да си президент и да си лидер на партия”, завърши тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts