| | | |

Скандалът около застреляния Нотариуса се разгаря: Погват и неговите…

Смъртта на Мартин Божанов-Нотариуса не пречи да продължи разследването към останалите участници в организирана престъпна група за измами, пране на пари, изнудване и заплахи към магистрати.

Делото се прекратява само срещу убития и дори ролята му да е била ръководител на въпросната група, обвинения могат да получат всички други от престъпния сговор

Това обясниха днес магистрати, цитирани от “Труд news”.

Кръгът от лица около Нотариуса, може да включва втората и дори първата му съпруга, 68-годишната му майка и цял куп адвокати, свързани с пране на пари, сделки с имоти, придобивани с фалшиви документи.

Сред замесените със сигурност има и служител на Икономическа полиция с малко име Петър и прякор Пинокио, който е кум на Нотариуса.

В машинациите са участвали и колеги на Пинокио от МВР, които не само са охранявали Божанов, понеже понякога го бият с бухалки,

а му намирали и данни за самотни възрастни хора, правели справки в системата Български документи за самоличност, кадастъра и ЕСГРАОН, пишели фалшиви удостоверения за наследници.

Бандата включвала и трети лица. Разкрият ли кои са ролите в “Нотариата”, нищо чудно така криминалистите стигнат и до убиеца на Нотариуса.

Днес бе разпространявана прокурорска справка, която показва, че по жалби срещу Нотариуса са образувани множество досъдебни производства през последните 15-20 години, но всички те приключвали с прокурорски прекратявания заради липса на престъпление.

В интервю от 2021 г. Божанов най-нагло твърди, че няма присъди и висящи дела, но към 2006 г., когато е ударен от комисията “Кушлев”, той има поне една присъда за измама.

По тогавашните закони нямаше т. нар. гражданска конфискация на незаконно имущество, а се вземаха само коли, пари и имоти на осъдени.

Затова и мнозина смятат, че с топлите си връзки в съда Божанов е успял да смени някои и друга цифра от ЕГН-то.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts