| | | |

Депутатка от ГЕРБ категорична: Мария Габриел ще е премиер и министър на външните работи

Депутатът от ГЕРБ – СДС и бивш министър на енергетиката Теменужка Петкова заяви в ефира на БНТ, че след ротацията Мария Габриел ще е премиер и министър на външните работи.

снимка: Архив

Петкова обясни, че както за министерския пост на Кирил Вътев, така и за всички останали министри се очаква анализът на премиера акад. Николай Денков и на вицепремиера и външен министър Габриел.

“За ротацията имаме изискване – трябва да бъдат спазени договореностите, постигнати в рамките на управленската програма.

Договореното между партиите в некоалицията се предвижда Денков да бъде вицепремиер и министър на образованието, а Мария Габриел – министър-председател и министър на външните работи”, котегорична е тя.

Петкова уточни, че за поста на външен министър трябва специфични качества, а Мария Габриел доказала, че се справила като дипломат номер едно, тъй като благодарение на нея България била приета в Шенген по въздух и море.

Тя е на мнение, че няма нищо учудващо, че Габриел ще е премиер и външен министър.

Теменужка Петкова недоумява защо ПП-ДБ искат Денков да оглави външно министерство, при положение, че сегашният премиер се чувства най-добре сред образованието.

Тя иска да се спазва само договореното, което е постигнато за ротацията.

“Това, което Мария Габриел демонстрира е добро управление на МВнР”, доволна е Петкова от работата ѝ. Теменужка Петкова постави добра оценка и на вътрешния министър Калин Стоянов, който работи добре в МВР.

Тя се надява още партиите в некоалицията да следват принципа на договореното помежду си и за ротацията.

За протеста в земеделието, Петкова коментира, че дали земеделският министър Кирил Вътев ще бъде сменен, първо трябва да го решат премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

“Когато ГЕРБ са управлявали, винаги са намирали начин за диалог със земеделските производители. Всичко трябва да се базира на диалога, да се видят какви са проблемите в сектора и да се предложат решения”, предложи Петкова.

“В момента текат разговори между Денков, Вътев и земеделските производители. Нека да се види какъв ще е резултатът от диалога между тях”, призова Теменужка Петкова.

Тя очаква финансовият министър Асен Василев да каже дали има средства в бюджета, за да се подпомогнат допълнително зърнопроизводителите.

Петкова обаче е сигурна, че ще бъде направено всичко необходимо там, където има справедливи искания, да бъдат удовлетворени.

“Калин Стоянов се справя добре като министър на вътрешните работи”, каза още тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts