| | | |

Председателят на Народното събрание Росен Желязков заминава на официално посещение в Албания

Председателят на Народното събрание Росен Желязков заминава днес на официално посещение в Албания, което ще продължи до 26 февруари. Визитата е по покана на председателя на албанския парламент Линдита Никола, съобщи БТА.

В рамките на посещението си в Албания председателят на Народното събрание ще се срещне с президента на Република Албания Байрам Бегай и председателя на парламента на страната Линдита Никола.

На 26 февруари в сградата на албанския парламент в рамките на официалното посещение на председателя на Народното събрание ще бъде открита изложба „Дипломация и изкуство“.

Вечерта на 26 февруари ще бъде организиран прием на посолството на България в Тирана по случай 3 март, Националния празник на България.

Росен Желязков ще бъде придружен по време на визитата си от делегация, в чийто състав има по един народен представител от всяка парламентарна група на 49-ото Народно събрание на Република България.

В делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Албания и народен представител от “Възраждане” Климент Шопов и членовете на групата Тома Биков (народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС) и Румен Гечев (народен представител от парламентарната група на „БСП за България“).

По информация на отдел „Справочна“ на БТА първото посещение на българска парламентарна делегация в Албания се провежда от 6 до 8 август 1991 г.

Парламентарната делегация е водена от председателя на Народното събрание Николай Тодоров. Последното посещение в Албания на българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, е на 10 май 2012 г.

За първи път албанска парламентарна делегация гостува в България на 11 май 1991 г. Последната визита на албанска парламентарна делегация в България е през февруари 2013 г.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts