| | | |

Добрев разгроми кабинета: Това правителство е провал! Борисов готов да му бие дузпата на Денков! Всички министри без Мария Габриел са за смяна

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви пред Нова телевизия, че премиерът Николай Денков е поставил условие да бъде външен министър при ротацията, защото искал да пътува.

Според Добрев, по този начин ГЕРБ ще останат без нито едно министерство.

Няма яснота за кабинета след ротацията. Предварително е говорено едно единствено нещо – че Денков ще е образователен министър. Както виждате ПП не спазва дори това. Разбира се, че Денков поставя ултиматум, че иска да пътува, т.е. трябва да е външен министър.

Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

снимка: Архив

При това положение Габриел ще бъде само премиер и няма да има министерство. Има го дори писмено“, каза той.

„Това е в документа, който касае ротацията и формирането на правителството, и сега отпада, защото на някой му се пътува“, коментира политикът.

„Не съм чувал Габриел да поставя ултиматуми, тя не е такъв човек. Тя е европейски политик и не се натиска за постове. Нейното министерство и политика е успешна, без да бъде натрапвано нищо в медиите“, добави Добрев.

„Профилът на Габриел предполага тя да е външен министър, защото има опит в тази сфера. Денков пък трябва да е образователен министър, защото няма никакъв опит във външната сфера. Против съм тази сглобка все още. Тя търпи пълен провал“, смята депутатът от ГЕРБ.

„За мен напрежение при ротацията създава пълният провал на това управление. В тези 8 месеца запомнихме само имената около министрите само заради станалите скандали. Едва ли ще си спомним иначе други 5-6 имена“, категоричен е той и по думите му това създава напрежение и в ротацията.

Той призна, че друг премиер освен Борисов не е бил до камината в Белия дом и то два пъти и това говори кой има по-голяма подкрепа в чужбина.

„Срещите на Денков ги урежда една международна лобистка компания“, добави той.

Вие представяте ли си какъв провал е в отношенията с Щатите това. Щатите не ги искат, защото те в година и половина наляха милиарди в режима на Путин през Лукойл.

Може да ги вкарат в списъка Магнитски, въпреки че този списък се преекспонира“, добави той.

„Не ни искат, дори и да си платят, пак не ги искат“, подчерта тезата си Добрев.

„Не подкрепям сглобката и това правителство. Вие кога чухте Борисов, че подкрепя това управление. Според мен и той е много разколебан.

През цялата минала година се твърдеше, че ако спрем руския нефт ще скочат цените и няма да има дизел по бензиностанциите. Заедно слушахме тези опорки от страна на Денков и Лукойл. Аз знаех, че не е истина, но колегите ми не знаеха“, подчерта той.

„Онзи е премиер и има достъп до секретна информация, а аз нямам. От 1-и януари няма един барел руски нефт в България. Сега внасяме от Казахстан, Ирак и Саудитска Арабия“, подчерта той.

„Борисов сега видя, че този кабинет е на Асен Василев и всички останали, които наливат в Путин. Това правителство според мен няма нито подкрепа в страната, нито в чужбина“, каза Добрев.

Той все пак подчерта, че представлява ГЕРБ, но по-специално частта, която не е съгласна с това правителство.

„Последните 8 месеца доказаха, че гласуването ми против сглобката бе правилно. Дори Шенген е бутафорен. Един процент от товарите пътуват по вода и два по въздух, т.е. ние сме 3% в Шенген и 97% извън него“, констатира той.

“Сглобката претърпя пълен провал”, категоричен е депутатът.

“С това правителство и еврозоната ще ни е само по въздух. Ще я видим през крив макарон, защото инфлацията ни е 3 пъти по-висока, отколкото трябва да бъде”, допълни Добрев.

Според него няма да приемем еврото нито през 2025 г., нито през 2026-а.

Добрев смята, че едно правителство само на ГЕРБ е много по-добро и както партията може да подкрепи ПП за 9 месеца, така сега и те могат да подкрепят ГЕРБ и да гласуват тяхно правителство.

“Предлагам ПП като си видяха провала и резила, да ни подкрепят нас за 9 месеца”, каза той.

“Смятам, че трябва да има повече политическо участие в кабинета, защото те носят отговорност. Никой досегашен министър не трябва да остане на поста си. Те всички се провалиха. Нямам мнение за вътрешния министър, защото не съм го наблюдавал”, каза Добрев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts