| | | |

Надежда Йорданова за външния министър: Обстоятелствата се променят

Разговорът за това кой да бъде външен министър след ротацията трябва да се води с аргументи. Считам, че не трябва да се ескалира през медиите.

Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ зам.-председателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България” и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова,

след като по-рано днес и “Продължаваме промяната – Демократична България”, и ГЕРБ, чрез своите лидери, направиха категоричната заявка – искат новият министър на външните работи да е от тяхната партия.

И ние от “Продължаваме промяната – Демократична България”, и партньорите ни от ГЕРБ – СДС, които поддържаме кабинета, си правим изводите от различните неудачи и ще подходим конструктивно и градивно.

Вярвам, че ще направим всичко възможно за успешно и гладко преминаване през ротацията, защото дължим на хората отговорно управление, а не предсрочни избори, заяви Йорданова.

В коментар на това, че според програмата за управление на “Продължаваме промяната-Демократична България” и ГЕРБ – СДС след ротацията Николай Денков трябва да е министър на образованието, тя посочи:

“В живия живот обстоятелствата се променят. Нормално е след определен период от време политиците да оценяват отново определени обстоятелства.

Въпросът за състава на Министерски съвет е комплексен. Не може да се коментира само един министър, трябва да се подходи комплексно. Убедена съм, че този въпрос ще намери решение”.

През следващите дни трябва да се види докъде сме стигнали с управленската програма и всеки в сектора си да подготви работата за следващите девет месеца, добави зам.-председателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Попитана дали вече сглобката е тристранна, с участието и на ДПС, Надежда Йорданова каза, че правителството се подкрепя от “Продължаваме промяната-Демократична България” и ГЕРБ – СДС.

Няма промяна в това обстоятелство. ДПС подкрепя някои решения, които са свързани с евроатлантическата ориентация на България, заяви още Йорданова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТВ

Similar Posts